Liljestrand til Nordhorn

<b>Gjør comeback. </b>Patrik Liljestrand skal spille resten av sesongen for Nordhorn. (Arkivfoto)

<b>Gjør comeback. </b>Patrik Liljestrand skal spille resten av sesongen for Nordhorn. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Ex DHK-målvakt Patrik Liljestrand (35) gjør et oppsiktsvekkende comeback.

DEL

Svensken skal spille resten av sesongen for HSG Nordhorn i tysk Bundesliga, og han får dermed et gjensyn med Glenn Solberg og Frode Hagen. Sist gang de spilte sammen var i Drammen Håndballklubb i 1994/95-sesongen.
Da var nåværende Nordhorn-trener, Kent-Harry Andersson, trener i DHK.
- Jeg gjør dette først og fremst for å hjelpe Kent-Harry, men når jeg først reiser til Tyskland satser jeg maksimalt og forsøker å bli førstemålvakt, sier Patrik Liljestrand.
Patrik Liljestrand la egentlig opp for tre år siden, og 35-åringen er nå trener for det norske eliteserielaget Stord.
- Jeg sa ja til å komme til Nordhorn straks vi var ferdige med sesongen i Stord, uttaler Liljestrand, som har trent hardt med Stord den siste måneden.
Stord ble slått ut av kvartfinalespillet sist helg. Dermed er det klart at Liljestrand sitter på benken i oppgjøret mot Eintracht Hildesheim søndag. Islandske Gudmundur Hrafnkelsson er i utgangspunktet førstemålvakt, men det er ikke umulig at Liljestrand kommer på banen. Nordhorn har ti seriekamper igjen - i tillegg er de i kvartfinalen i cupen.
Kent-Harry Andersson fikk et stort problem da stjernemålvakten Jesper Larsson nylig fikk røket korsbåndet i kneet, og det ble konstatert at han er ute for resten av sesongen. Nordhorn hadde plutselig bare én sisteskanse, og regelen sier at det er ikke er lov til å hente inn en målvakt som spiller for en annen klubb såpass sent i sesongen.
- Situasjonen var vanskelig, og jeg kunne ikke finne andre toppmålvakter enn Patrik Liljestrand, som ikke er registrert som spiller noe sted. Det er selvfølgelig en sjanse å ta med tanke på at Patrik ikke har spilt på tre år, men jeg tror han har målvaktsspillet i blodet, sier Andersson.
Nordhorn ligger i øyeblikket på 12. plass i Bundesliga, og er på vei oppover igjen etter en tung periode. Det Drammen-pregede laget satser stort foran neste sesong, og de er i ferd med å sikre seg de svenske landslagsspillerne Peter Gentzel (målvakt) og Ljubomir Vranjes.

Artikkeltags