Rune Jahnsen er drammensbandyens Arne Scheie. Som tidligere spiller, toppdommer, Skiold-gutt og primus motor i Drammen Bandy er det ingen som passer bedre til å sette oss i gang på vår søken for å omfavne bandyen.

I Drammen er det få vinteridretter som overgår bandy. Selv om den ikke står like sterkt som i tidligere tider er det fortsatt en hovedvekt av landets beste klubber som har tilhold i byen. Nå som breddefotballen går i dvale har vi bestemt oss for å lære bandyen å kjenne. Som tre ferske bandy-sjeler inviterte vi Rune inn i trehytta for utspørring. Er bandy virkelig så likt fotball? Er det ikke bare ishockey med en rund ball? Hvor på banen spiller en half?

Rune er en rutinert mann på isen. Som dommer har han dømt VM-finale i en kokende russisk arena, noe som gir rom for noen utrolig gode historier som passer godt i trehytta.

Helt til slutt avslutter unge Jahnsen med et stykke meget god poesi som vi tviler at noen noensinne kommer til å overgå.

Denne episoden er obligatorisk for alle som bryr seg om bandyen. Selv om vi muligens føler oss litt på glattisen enn så lenge.