- Det er kjempemorsomt å være her, sier sjarmøren Marte.
- Etter kampen får vi gratis pølse og brus. Også skal vi på tivoli i kveld, forteller Marte, som etter kampen var borte og tok en liten prat med fotballpresident Per Ravn Omdal og Modums ordfører Odd Flattum.
Hvem som var hvem, og hvem de to gråhårede mennene egentlig er, hadde ikke veldig stor betydning for 10-åringen. Men morsomt var det å hilse på dem uansett
Da Per Ravn Omdal spurte Marte om hvem som var ordfører i Modum, måtte den blide Vikersund-jenta melde pass - Ttil en god og hjertelig latter fra fotballpresidenten.
Både Flattum og Omdal lot seg kjapt sjarmere og imponere av den unge fotballspilleren med det store smilet og de kjappe beina.
- Jeg prøver i alle fall å score mål, sier spissen Marte Jørstad (10), med et stort smil. Hun var en av de unge som spilte oppvisningskamp foran flere hundre mennesker på Vikersund stadion i går.
Kampen endte med seier til Marte og Moingen-82 over Åmot, men det var ikke det viktigste.
I går var det nemlig feiring av 100-års jubileet til Norges Fotballforbund (NFF) og stor feiring på Vikersund stadion. Jubileumsstafett-ballen ble overrakt fra Østfold til Modum og Buskerud. I dag går stafettballen videre til Vestfold.

Stolt ordfører

Modum har den største fotballaktiviteten i forhold til innbyggertallet i Buskerud, og fikk dermed tildelt jubileumsarrangementet. Vikersund IF er den største klubben i Modum, og ble en naturlig arrangør av jubileet.
Modum har i dag lag i alle aldersbestemte klasser helt opp til Old Boys.
Under gårsdagens arrangement var det fullt av småtasser som spilte fotball på liten bane, fikk målt hastigheten på skuddene sine ved radar, hadde skytekonkurranser, spilte Human Table Football og Putball.
Det var unge fotballspillere, nye og gamle fotballhelter fra Buskerud, lokale fotballhelter fra Modum, foreldre og andre fotballinteresserte å finne på Vikersund stadion, og det var en stolt ordfører som kunne overvære begivenheten.
- Dette er en fantastisk demonstrasjon av det fotball virkelig er. Det er et flott skue, sier ordfører i Modum, Odd Flattum og ser rundt seg med stjerner i øynene.
- Fotballen har lyktes med å få med mange. De har klart å tilrettelegge for alle og kan vise til vekst både hos de yngste og ungdommen, og her ser vi resultatet i dag, sier Flattum.
Med 325 000 medlemmer av Norges Fotballforbund, hvorav 75 000 jenter bekrefter norsk fotball sin posisjon i Norge.

Omdal-ros

Men ikke bare ordfører Flattum skinte som solen i Modum i går. Også fotballpresident Omdal koste seg med gamle fotballkjenninger på sletta.
- Det her har vært veldig bra, men det er jo ikke noe bombe det, sier Per Ravn Omdal om jubileumsarrangementet, og legger til;
- Vi er jo her i Vikersund, og da må det jo bli bra. En flott blanding av unge og gamle, flott vær og masse aktivitet. Nei, dette er moro.
Omdal prøver så langt det går å få med seg jubileumsarrangementene rundt i landet. Til uken skal han overvære fem ulike jubileumsfeiringer. Stafetten går fra fylke til fylke langs kysten, og ender 26. mai i Vadsø.