Ødegaard om presset fra media: – Det har vært ekstremt mye

LETTER PÅ SLØRET: I et lengre intervju i «Godset-podden», forteller Martin Ødegaard om presset fra media, sin egen utvikling og ståa i Strømsgodset.

LETTER PÅ SLØRET: I et lengre intervju i «Godset-podden», forteller Martin Ødegaard om presset fra media, sin egen utvikling og ståa i Strømsgodset. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Martin Ødegaard letter på sløret og forteller åpenhjertig om mediehysteriet, fotballframtiden og Strømsgodsets utsikter for neste sesong.

DEL

DRAMMEN: Fotballkometen er hjemme i Drammen på juleferie, og stilte torsdag opp i et lengre intervju i Strømsgodsets podkast.

Her startet 19-åringen med å fortelle om hvordan livet ble snudd opp ned etter Strømsgodset-debuten som 15-åring. I én og samme sesong ble han tidenes yngste spiller på øverste nivå i Norge, tidenes yngste målscorer på øverste nivå og tidenes yngste A-landslagsspiller.  

– Det har vært ekstremt mye helt fra tiden her. Det er kanskje lurt å prøve å distansere seg litt fra det. På den andre måten føler jeg ikke at det har påvirket meg eller at det har vært nødvendig for meg å stenge alt ute. Det har jeg klart, så det har egentlig gått fint, sier han.

LES OGSÅ: Ødegaard ute med brudd i foten

Mediehysteri

Etter gjennombruddet eksploderte interessen rundt Ødegaard, og medie-Norge flokket seg rundt den daværende 15-åringen fra Drammen.

Selv om Ødegaard i «Godset-podden» forklarer at han har klart å ikke la mediehysteriet påvirke ham, har han allikevel fått med seg mange av meningene til eksperter, kommentatorer og andre som har uttalt seg.

– Jeg føler det har vært veldig svart-hvitt hele veien. Når det har vært bra, har det kanskje vært for positivt. Når det har vært litt dårligere, har det kanskje vært for dårlig. Men det er sånn pressen er. Det må man bare akseptere, sier 19-åringen.

LES OGSÅ: – Martin er nok glad for å få litt fred

Real Madrid er målet 

Snart tre år er gått siden Ødegaard ble solgt fra Strømsgodset til Real Madrid. Etter halvannen sesong på de regjerende Champions League-mesternes reservelag, ønsket 19-åringen en bedre kamphverdag. Derfor gikk han på lån til nederlandske Heerenveen.

– Tålmodighet er noe av det viktigste i en karriere. Men det er en balanse mellom det å være for tålmodig, og det å komme til et punkt hvor du må spille for å utvikle deg videre. Det var sånn jeg følte det i Madrid, forteller han.

Midtbanespilleren har tidvis imponert stort i høst. Selv mener Ødegaard at han har blitt en bedre fotballspiller i den nederlandske toppklubben.

– Jeg føler at jeg har tatt flere steg der jeg allerede var bra og samtidig utviklet andre deler av spillet mitt også, sier han.

De gode prestasjonene i Nederland, gjør drammensgutten enda sterkere i troa på at han kan spille seg inn på Zinedine Zidanes stjernegalleri.

– Det er det som er målet. Jeg gikk til Real Madrid fordi jeg hadde et mål og et ønske om å spille meg inn på laget. Det jeg gjør i Heerenveen er et steg på veien mot det målet.

LES OGSÅ: Pappa Ødegaard vender tilbake til MIF

GODE UTSIKTER: Martin Ødegaard følger fortsatt Strømsgodset tett. Etter moderklubbens sterke høstsesongen har han stor tro på neste sesong.

GODE UTSIKTER: Martin Ødegaard følger fortsatt Strømsgodset tett. Etter moderklubbens sterke høstsesongen har han stor tro på neste sesong. Foto:

Følger Godset tett

Selv om stortalentet spiller på et langt høyere nivå nå, tilhører hjertet fremdeles Drammen og Godset. Han følger nøye med på hva som skjer i gamleklubben, og tror Strømsgodset går en spennende tid i møte.

– Det har vært en litt blandet sesong. Det startet ikke så bra, men vi avsluttet veldig sterkt. De fleste sitter igjen med en god følelse, så det er spennende å se hva vi kan få til neste år, sier Ødegaard som fortsatt omtaler gamleklubben som «vi».

Martin Ødegaard er for tiden ute med skade etter et mindre brudd i foten. 19-åringen kan imidlertid rekke neste seriekamp, da den nederlandske toppklubben har juleferie helt fram til 20. januar.

LES OGSÅ: Ødegaard scoret sitt første seriemål

Artikkeltags