Bjørndalen imponert av MIF

.

.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ole Einar Bjørndalen har latt seg imponere av hva sambygdingen Vegard Hansen har fått til i Mjøndalen.

DEL

SVERIGE: Drammens Tidende intervjuet Ole Einar Bjørndalen på tirsdagens pressetreff i svenske Östersund. Tidenes vinterolympier er klar for sin 23. sesong (!) i verdenscupen i skiskyting, men han pratet også villig vekk om fotball.

Buskerud-utøver Bjørndalen syntes det var veldig sterkt at Buskerud-laget Mjøndalen i forrige uke klarte å rykke opp i Tippeligaen, og spesielt siden mektige Brann ble slått klart sammenlagt i kvaliken.

Både Bjørndalen og MIF-trener Vegard Hansen er fra Modum, men de kjenner ikke hverandre.

LES OGSÅ: Lysten på mer langrenn

– Ta av seg hatten

– Det «Mjøndærn» har gjort er imponerende. Opprykk til eliteserien sier det meste. Bare å ta av seg hatten, sier Ole Einar, som synes dette er gøy for lokalidretten – og antyder at MIF blir laget å følge med på i eliteserien nå, siden det er klubben som ligger nærmest hjemstedet Simostranda geografisk.

Bjørndalen har sansen for hvordan MIF har utviklet seg fra det å være en 3. divisjonsklubb i 2006 til å rykke opp i Tippeligaen i år.

– De har utvilsomt gjort veldig mye riktig, og mot Brann var de virkelig å hogget da de slo ut et antatt bedre lag, kommenterer skiskytterlegenden entusiastisk.

LES OGSÅ: Bjørndalen misfornøyd med skyting

Starter med 20 km

Bjørndalen innleder verdenscupsesongen 2014/2015 med 20 kilometer i Östersund i kveld. Den 40-årige superveteranen vant det siste oppkjøringsrennet (fellesstart) på Sjusjøen i midten av november, og sier formen er bra.

– Men 20 kilometer er en vanskelig distanse. Vrient å forutse hva som vil skje, forklarer han.

Moingen tok sin aller første verdenscupseier på nettopp på 20 kilometer for snart 19 år siden, men i de siste sesongene har han ikke fått det til på normaldistansen – fire skytinger med ett tilleggsminutt per bom.

Bjørndalen har faktisk ikke kommet blant de 20 beste i de sju siste internasjonale konkurransene i denne øvelsen.

– Det er på tide å få det til på 20 kilometer igjen. Vi får se om jeg klarer å heve meg i de to siste årene i karrieren, kommenterer Bjørndalen.

LES OGSÅ: Bjørndalen vant fellesstarten

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken