Det blir ny folkefest i Vikersund

Robert Kranjec vant VM i skiflygning i Vikersundbakken.

Robert Kranjec vant VM i skiflygning i Vikersundbakken. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag kveld offentliggjorde det internasjonale skiforbundet (FIS) et revidert forslag til hoppkalenderen 2012/2013. Der bekreftes forslaget om ny folkefest i Vikersund allerede til vinteren.

DEL

MODUM: Vikersund er inne i FIS sin kalender som arrangør 25.–27. januar til vinteren. Dermed blir det etter alt å dømme ny skiflygingsfest i Vikersund for tredje år på rad, og femte gang på sju år. Det er rekord for Vikersund.

LES OGSÅ: Nå kan DU fly i Vikersundbakken

- Gleder oss

– Vi gleder oss til å videreføre folkefesten vi opplevde under VM i februar. Vi tror den fantastiske stemningen med rundt 60.000 mennesker innenfor VM-portene gjør at mange vil komme tilbake siste helgen i januar, sier Håvard Orsteen, president i organisasjonskomiteen i Vikersund. 

Her kan du leser alt om årets VM-fest i Vikersund.

Vikersund kommer fortsatt til å være verdens største bakke under januarrennet. I tillegg til skiflygingsrennene i Vikersund blir det skiflyging i både Harrachov, Oberstdorf og Planica til vinteren. I tillegg blir det norske verdenscuprenn på Lillehammer, i Trondheim og i Oslo.

To år til neste

– Etter rennet neste år blir det trolig to år til neste skiflygingsrenn i Vikersund, så folk bør kjenne sin besøkelsestid. Nå har vi jo i tillegg Anders Bardal som regjerende verdenscupvinner, og to nordmenn med verdens to lengste svev, så det lover godt, sier Orsteen.

LES OGSÅ: Orsteen «flyr» videre i Vikersund

Det reviderte forslaget kom på fredagens kalenderkonferansen i Zürich, og blir endelig vedtatt på et FIS-møte i Sør-Korea i juni.

Se hele forslaget til terminliste her. 

SE VIDEO: Folkeliv i Vikersund

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags