Erstattes av verdensmester

Istvan Moldovan har spilt i Modum med noen få unntak siden han var tenåring. Nå har 36-åringen signert for nyopprykkede Heddal i eliteserien.

Istvan Moldovan har spilt i Modum med noen få unntak siden han var tenåring. Nå har 36-åringen signert for nyopprykkede Heddal i eliteserien. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Modum Bordtennisklubb mister to tredeler av årets gullag. Men nykommeren Fredrik Håkansson og comeback-kid Roar Blikken gjør laget bedre.

DEL

Modum: Håkansson er nemlig verdensmester for lag – og fem ganger svensk mester i singel. Så sent som i år spilte han seg helt fram til semifinalen i det svenske mesterskapet.

– Han slo blant annet ut Jens Lundqvist i kvartfinale. Han er antakelig svenskenes beste og topp 30 i verden, sier Modums leder Rune W. Johansen.

Sjokkovergang

Han er storfornøyd med signeringen – etter at han fikk sjokkbeskjeden om at Istvan Moldovan skal spille for nyopprykkende Heddal neste sesong.

– De takket ja til en plass i eliteserien etter at et annet lag hadde trukket seg. Jeg presset litt på for at de skulle gjøre det, fordi jeg tror de kan komme med litt entusiasme og skape litt blest i nærområdet sitt, sier Johansen.

Han har faktisk tilbudt seg å hjelpe Heddal på overgangsmarkedet, men overraskelsen var stor da telemarkingene plutselig hadde hentet Moldovan fra Modum.

Men med Håkansson på plass er ikke det noe tap for Modum sportslig.

– Figge som han kalles er mye bedre, sier Johansen -og mener signeringen er den største i norsk bordtennis noensinne.

Anders Sjöstedt gir seg også i Modum, etter to suksessrike sesonger. Svensken står imidlertid i Modum fortsatt, og kan trå til om det skulle knipe. Det blir nok ikke nødvendig, for den gamle storspilleren Roar Blikken gjør comeback.

– Når Roar får trent litt utover nå, er jeg sikker på at han ville ha slått Anders. Så vi får et bedre lag. Det er også et “billigere” lag enn det vi hadde i fjor, sier Johansen.

Wang Bing fortsetter selvfølgelig i klubben. Fredrik Håkansson hadde også profftilbud fra Bundesligaen som han takket nei til. Svensken ønsker å trappe litt ned på toppsatsingen, og Johansen er tydeligvis en flink forhandler.

Marcher Korsgård

Håkansson skal ikke spille alle kampene, men i forbindelse med de han spiller er meningen at han skal bidra litt på trening sammen med klubbens yngre.

En av klubbens talenter, Pål Thon Korsgård, vil antakelig få mer spilletid i år enn i fjor.

– Jeg håper han kan vise seg tilliten verdig slik at han kan spille en del kamper. Så får vi se når det drar seg til i viktige kamper. Selv om det ikke er noe poeng for oss å vinne ti sluttspilltitler på rad, vil vi jo gjerne vinne når vi kommer til semifinale og finale, konkluderer Rune W. Johansen.

Modum slo B-72 i årets sluttspillfinale for noen uker siden.

Artikkeltags