Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg drømmer om et perfekt gjennomført renn

Artikkelen er over 9 år gammel

Rennleder under VM i Vikersund og tidligere verdensmester i skiflyging, Ole Gunnar Fidjestøl, håper på norsk seier i Vikersund.

MODUM: Ole Gunnar Fidjestøl drømmer om at han var 25 år yngre. For da skulle ha med stor glede satt utfor verdens største hoppbakke. Lørdag fulgte han hundrevis av frivillige som jobber dugnad i anlegget.

- Kribler det i beina?

- Ja det er klart. Det hadde vært stort å få hoppe i en så flott bakke, som er så godt preparert, sier Ole Gunnar Fidjestøl. Siste gang han hoppet skiflyging var i 1992. Hans personlige rekord er 190 meter.  

- Drømmer du om ny verdensrekord igjen?

- Både ja og nei. Jeg drømmer om et perfekt gjennomført renn. Og ekstra morsomt hadde vært med norsk seier. Og det kan fort skje. Kommer det ny verdensrekord så er det prikken over i-en, sier Fidjestøl.

Han har opplevd å stå øverst på seierspallen. Det skjedde etter VM i skiflyging i 1988. Kun to nordmenn har vært verdensmester i skiflgying. Vikersund egen Ole Funnar Fidjestøl og Roar Ljøkelsøy, som faktisk klarte det mesterstykket både i 2004 og 2006.

LES OGSÅ: Jacobsen får fly i Vikersund likevel

LES OGSÅ: Her er VM-gullet!

LES OGSÅ: Ingen fra kongefamilien til Vikersund under VM

Søt «hevn»

Ingen var lenger nede enn Ole Gunnar da skiftinget i 2005 vendte tommelen ned for Vikersund. Selv om Ole Gunnar Fidjestøl ikke er noen krigersk person, synes han det er veldig deilig at lokalmiljøet slo tilbake og fikk sin søte hevn med ny bakke og ny verdensrekord i fjor og nytt VM i år.

- I dag trekker hele ski-Norge sammen. Alt det som skjedde er historie, men det er klart det føles godt det som har skjedd. Det er jeg veldig glad for å ha vært med på, sier Fidjestøl.  

LES OGSÅ: Har solgt 32.000 billetter til VM i Vikersund

Dugnad 

I helgen var det stor-dugnad før VM-festen til helgen. Noen av dem som står på er Simen Rogstad, Mona Grefstad og Mia Gundersen Keita fra Modum Fotballklubb.

- Kuult å være med, mener de.

LES FLERE SAKER OM VM I VIKERSUND HER


 

Kommentarer til denne saken