Stjernen kommer også i år

I fjor måtte Jan-Ove Waldner jobbe for hovedsponsoren sin under EM – og gikk glipp av Modum Open. I år kommer 44-åringen som nylig ble svensk mester. Bildet er tatt etter at han tapte bronsefinalen i OL i 2004.

I fjor måtte Jan-Ove Waldner jobbe for hovedsponsoren sin under EM – og gikk glipp av Modum Open. I år kommer 44-åringen som nylig ble svensk mester. Bildet er tatt etter at han tapte bronsefinalen i OL i 2004. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I fjor ble Jan-Ove Waldner programhelt i Modum Open.

DEL

Modum: – Jeg har snakket med klubbtreneren hans i Sverige, med klubbtreneren hans i Tyskland, det tyske forbundet, agenten og han selv. Kontrakter er signert, og mer enn det får jeg ikke gjort, sier Rune W. Johansen.

Etter at det ble kjent at svenskenes store bordtennisstjerne ikke kom til den første utgaven av Modum Open, sank interessen. Det kom bare 150 tilskuere. Nå håper Johansen på minst 400 i Vikersund Hoppsenter.

– Ja, for ellers er det jo ingen vits i å legge ned så mye tid, hvis bare du og jeg og tre til kommer for å se, sier bordtennisildsjelen fra Vikersund.

Han mener Waldner er tidenes idrettsutøver på følgende grunnlag:

– Bortennis er verdens største individuelle idrett.

– Han har vært så lenge i verdenstoppen. Waldner var i EM-finale i 1982 som 16-åring, og slo nylig en portugiser som er ranket 32 i verden lett i en lagkamp i den tyske Bundesligaen.

Sterkere felt

Johansen mener årets startfelt er klart sterkere enn fjorårets. Vinneren fra 2009, kineseren Huang Ho Yu, kommer ikke.

– Jeg snakket med ham nylig, men da han hørte deltakerlisten svarte han at han ikke gadd å komme for å bli slakt.

Den andre programhelten fra i fjor, Mikael Appelgren (48), kommer. «Eplet» som han kalles, slo nevnte Waldner (44) i EM-finalen i 1982.

Sammen har de vunnet en rekke laggull for Sverige i både EM og VM. Waldner kan i tillegg skryte av singlegull fra VM og OL.

Ellers kommer Allan Bentsen som ble europamester med Danmark i 2005 til Modum.
Den danske landslagssjefen kommer med tre spillere.

Årets svenske mestre, Söderhamn, kommer med tre spillere.

Per Geräll, som slo en koreaner ranket 11 i verden i lag-VM i forrige uke, kommer.

Den norske landslagssjefen har fått seks plasser for norske spillere. Espen Rønneberg, Kristoffer Hellerud, Geir Erlandsen og Eric Berner er allerede klare blant de seks.

Modum stiller med Wang Bing, nykommeren Fredrik Håkansson, Anders Sjöstedt og Pål Thon Korsgård.

Kvalik først

Modum Open spilles 20.–21. august. Fredag kveld må de 32 «svakest» rankede i turneringen gjennom puljespill. De 16 beste kvalifiserer seg til lørdagens cupspill, der de åtte forhåndskvalifiserte venter. Johansen regner med at Håkansson er blant disse.
Og for å understreke nivået:

– Wang Bing blir ranket som nummer 30, mens årets kongepokalvinner og norske mester Espen Rønneberg blir 29, forteller Rune W. Johansen.

Artikkeltags