Stian Ohr legger opp

Stian Ohr har spilt for en rekke eliteserieklubber, blant andre Strømsgodset. Ohr har spilt for Mjøndalen siden 2010, men nå har 35-åringen valgt å legge opp.

Stian Ohr har spilt for en rekke eliteserieklubber, blant andre Strømsgodset. Ohr har spilt for Mjøndalen siden 2010, men nå har 35-åringen valgt å legge opp.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mjøndalens 35 år gamle midtbanespiller slutter med fotball på dagen.

DEL

NEDRE EIKER: Mjøndalen har 14 seriekamper igjen i fotballens 1. divisjon, men de kommer til å gå uten ringreven Stian Ohr.

Fredag morgen sendte 35-åringen ut en pressemelding hvor han forteller at han gir seg som fotballspiller med umiddelbar virkning.

Her kan du ta en titt på Stian Ohrs lange fotballiv i bilder (dt+)

– Totalbelastningen har blitt for stor

Moldenserens kontrakt med MIF går egentlig ikke ut før etter inneværende sesong.

– Totalbelastningen har blitt for stor med tanke på at jeg har jobbet 100 prosent ved siden av, sier midtbanespilleren til Drammens Tidende.

Ohr har kun vært i MIF-troppen én gang etter hans siste opptreden mot Vard Haugesund for halvannen måned siden.

Les pressemeldingen til Stian Ohr der han takker for seg

Ny skade i hofta

35-åringen sier han har slitt med skader de siste månedene.

Tidligere i uken fikk han svar på en MR-undersøkelse som viste at han har en skade i hofta.

Stian Ohr vurdere egentlig å legge opp etter forrige sesong, men bestemte seg for å ta ett år til i den brune drakten. Nå er det imidlertid slutt, og det for godt.

– Jeg vil gjøre dette på en ryddig måte og ikke ruge på kontrakten min ut sesongen, slik at klubben nå har mulighet til å finne en erstatter før overgangsvinduet stenger 15. august, forklarer Ohr.

LES OGSÅ: – Hele MIF er verdt én Molde-spiller
LES PÅ DT+: Slår «høstlaget» Mjøndalen til igjen?

Tredje spiller på én uke

Torsdag ga han Mjøndalen beskjed om at han nå legger opp.

– Det kom til en slutt og jeg følte at jeg ikke presterte på det nivået jeg ønsket lenger. Da var det ikke vits å tyne det siste ut av karrieren, forklarer han.

Ohr er nå den tredje MIF-spilleren som forlater Nedre Eiker-klubben i løpet av én uke.

Søndag ble det klart at midtbanespilleren Anders Karlsen vender tilbake til Bodø/Glimt, og tirsdag ble det kjent at Karanveer «Kinni» Grewal leies ut til 2.divisjonsklubben Asker ut sesongen. 20-åringen har imidlertid kontrakt med bruntrøyene ut 2014.

Større overgang å gå fra Godset

Stian Ohr legger nå en lang og innholdsrik fotballkarriere bak seg. Selv om han har vært en del av gamet i neste 20 år, synes han ikke det er vemodig å legge fotballskoene på hylla.

– Det var en større overgang å gå fra Strømsgodset og inn i en siviljobb i 2010, enn det er å gi seg med fotball nå, forteller moldenseren.

Siden han gikk til Mjøndalen for tre og et halvt år siden, har han jobbet 100 prosent ved siden av.

LES OGSÅ: MIF trekker 25 prosent prosent færre tilskuere

Satser på jobb og familie

35-åringen skal nå kun satse på den sivile jobben og fortsatt bo i Drammen,

– Jeg har vært forberedt på at denne dagen skulle komme ganske lenge nå. Jeg er heldig som går rett ut i en sivil jobb og jeg har fått spille fotball i en tidsperiode hvor norsk fotball var veldig bra, forteller Ohr.

Han vil også bruke mer tid på familien:

Jeg har ingen ambisjoner om å bli fotballtrener.  Nå vil jeg bruka tida mi på familie og ei sivil arbeidskarriere, og bare følge fotballen som en interessert tilskuer fra sidelinja.  Og så skal det bli godt å ha fri om helgene, skriver Ohr i pressemeldingen han sendte ut.

DT+: Se Stian Ohrs fotballiv i bilder
LES PÅ DT+: Én klubb, to vidt forskjellige skjebner

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags