Innbytterne avgjorde da MIF slo Ranheim

Morten Sundli (f.v.) og Pål Kirkevold jubler på La Manga.

Morten Sundli (f.v.) og Pål Kirkevold jubler på La Manga. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Innhopperen Morten Sundli scoret på sin første berøring da Mjøndalen slo Ranheim på La Manga mandag ettermiddag. Bjarne Kortgaard Ingebretsen scoret 2-0-målet

DEL

LA MANGA, SPANIA: Sundli kom inn som innbytter 23 minutter før slutt, og nikket inn MIFs ledermål bare minuttet etter på en innøvd cormervariant.

2-0-målet kom i kampens siste spilleminutt da Bjarne Kortgaard Ingebretsen, også han innhopper i dag, først regisserte hele forspillet, før Fredrik Gulsvik og Morten Sundli serverte ham målet.

Sundli, som spilte store deler av sesongen i fjor som midtstopper og defensiv midtbanespiller, kom til ytterlige tre store sjanser på tilmålt tid, men det ble med den ene scoringen med hodet.

- Mitt første i MIF-drakt. Jeg klarte jo aldri å score i fjor, forteller Sundli.

LES OGSÅ: SIF og MIF spiller på samme lag i treningskamp

- Vi er godt trent

Han mener selv han kom til litt dekket bord i oppgjøret mot divisjonskollega Ranheim. Trøndernes forsvarsrekke var tydelig slitne etter at Pål Kirkevold og Adrian Paul hadde plaget dem i over en time da Sundli kom inn, og på midtbanen hadde nykomlingen Anders Karlsen løpt Ranheim-spillerne tomme.

- Hadde jeg vært en skikkelig måltyv, hadde jeg jo scoret på et par av de andre sjansene også. De var store mener Sundli.

LES OGSÅ: Landskamper i Mjøndalen

Anders Karlsen syntes det ble tungt etter hvert, for tempoet var høyt, og i første omgang slåss MIF med både en hard motvind og et aggressivt Ranheim-lag.

- Men jeg tror vi er godt trent, for etter hvert var det de som ble mest slitne, mener Karlsen.

Styrte kampen etter pause

Trener Vegard Hansen var da også fornøyd med at MIF besto den første testen mot et lag på samme nivå. I treningskampene har de møtt en del svakere lag enn det som var tilfellet i dag.

- Vi matchet dem bra hele veien, ikke minst i duellspillet. Det ble ikke helt som vi ønsket i motvinden i første omgang, men etter pause styrte vi kampen i lange perioder, sier Hansen.

LES OGSÅ: Nettrettighetene går til Canal+

Innhopper-skryt

Han skrøyt av innhopperne, også unge Emil Fossum som sto frem med både entusiasme og pondus i duellene.

- Jeg merket på spillerne før kampen at dette var noe mer enn bare en treningskamp. Det nærmer seg seriestart med kamp om plassene, vi hadde de nye draktene, de spilte i shorts på gress, og vi møtte et lag som tross alt har spilt kvalifisering til eliteserien. Alt  dette ga litt ekstra spenning før start, mener trener Hansen.

- Derfor var det også positivt at vi vant kampen, legger han til.

DTTV: Cupfest i Mjøndalen

LES OGSÅ: Davis Paul fikk ikke kontrakt

Artikkeltags