Kan superduoen sørge for seier før ferien?

MIF møter Odd på Consto Arena søndag.

DEL

MJØNDALEN: MIF har hatt en tøff vårsesong i Eliteserien og ligger på 14. plass på tabellen før søndagens hjemmekamp. Nå ser det imidlertid ut til at trenden er i ferd med å snu: De brune har kun sluppet inn tre mål på de siste fire kampene.

– Vi har blitt mye bedre defensivt, det er noe vi har jobbet mye med. Nå møter vi et sterkt angrepslag, så nå får vi en skikkelig test, forteller Vegard Hansen.

MIF-treneren har spesielt tro på forsvars-duoen Quint Jansen og Sondre Solholm Johansen. De to ser ut til å ha snudd den svake forsvars-trenden fra tidligere i vår.

– I de første kampene lå vi ganske høyt, noe vi ikke var vant til. Nå har vi gått tilbake til litt av det vi gjorde i fjor, ved å legge oss litt lavere. Da slipper vi ikke inn mål og vi klarer å holde nullen, forteller Solholm Johansen.

For de to bruntrøyene har det vært en omstilling å venne seg til nivået i eliteserien.

– Det gode samarbeidet vårt begynte i fjor, men i år har vi måttet lete litt i forhold til hvor vi skal posisjonere oss og hvordan vi skal jobbe sammen, forteller Quint Jansen.

Duoen tror imidlertid at de nå har knekt koden som kreves for å vinne mot andre topplag.

– Jeg tror vendepunktet kom i bortekampen mot Molde. Vi gikk inn med en innstilling om å holde tett bak og bare jobbe steinhardt defensivt, sier Solholm Johansen.

Stopperparet har sørget for at bruntrøyenes fire siste kamper har endt uavgjort. Vegard Hansen tror at laget begynner å omstille seg til eliteserienivå og at en trepoenger er like rundt hjørnet.

– Vi vil gjerne vinne og tenker mye på hvordan vi kan skape sjanser. Resultatet er så uforutsigbart, når vi møtes såpass gode lag som vi gjør for tiden. Seieren kommer den, enten om det blir på søndag eller senere i sesongen, forteller MIF-treneren.

De brune møter Odd på hjemmebane førstkommende søndag.

TRENING: MIF spillerne trente på Consto arena fredag ettermiddag.

TRENING: MIF spillerne trente på Consto arena fredag ettermiddag. Foto:

Artikkeltags