MIF-kapteinen: – Vi har seriens beste stopperpar

Av

Mjøndalen har sluppet inn færrest mål i 1. divisjon. Kaptein Christian Gauseth gir mye av æren til Quint Jansen og Sondre Solholm Johansen.

DEL

MJØNDALEN: MIF ligger på 3. plass før søndagens kamp mot Sandnes Ulf. Bruntrøyene har kun sluppet inn elleve mål på årets 18 seriekamper. Det er tre og fire mål færre enn henholdsvis serieleder Aalesund og Sogndal.

Søndagens kamp mot Sandnes Ulf starter klokken 18.00. Følg kampen i vårt livesenter øverst i denne saken.

Resten av lagene har sluppet inn godt over 20 mål eller flere.

Quint Jansen og Sondre Solholm Johansen har vært Mjøndalens stopperduo hele veien.

– De spiller med et enormt trykk og tilstedeværelse. I tillegg er de alltid ute etter å bli bedre. De må være seriens beste stopperpar, forteller kaptein Christian Gauseth.

I tillegg mener han Jansen er en av 1. divisjons tre beste spillere uavhengig av posisjon på banen.

– Det er hyggelig å høre det, men det er ikke opp til meg å bedømme. Vi er på rett vei og er et godt team alle sammen, svarer Jansen på ros fra Gauseth.

Saken fortsetter under bildet.

FORNØYD MED QUINT: Kaptein Christian Gauseth (t.v) roser lagkameraten Quint Jansen. Her fra en cupkamp mot Haugesund.

FORNØYD MED QUINT: Kaptein Christian Gauseth (t.v) roser lagkameraten Quint Jansen. Her fra en cupkamp mot Haugesund. Foto:

LES OGSÅ: Sentral MIF-spiller signerte for Sarpsborg 08

Roser forsvaret

Det er ingen tvil om at trener Vegard Hansen verdsetter de to stopperne, samt resten av forsvaret.

– Vanligvis pleier vi både å score mye og slippe inn mye, så det er litt uvant å være laget som har sluppet inn færrest mål. Vi har et svært godt forsvar, i tillegg til en god keeper, sier Hansen til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Occéan matchvinner mot Strømmen

Vil dominere

Søndag skal Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen og resten av Mjøndalen-laget i aksjon igjen. Vegard Hansen mener borteoppgjøret mot Sandnes Ulf er en av sesongens vanskeligste bortekamper.

– Det blir en tøff bortekamp. Sandnes Ulf tapte 6–0 mot Kongsvinger i forrige kamp, så de er nok ekstra motivert og vil slå tilbake, sier Quint Jansen.

Rogalendingene har kun tapt to av sine ni hjemmekamper. Christian Gauseth har likevel lave skuldre før kampen.

– Jeg skal ut å dominere som vanlig, smiler den selvsikre moldenseren.

MIF: f.v Christian Gauseth, Vegard Hansen og Quint Jansen.

MIF: f.v Christian Gauseth, Vegard Hansen og Quint Jansen. Foto:

Sebastian Hansen lånes ut til Ørn

Ellers er det klart at Mjøndalens midtbanespiller Sebastian Hansen (21) lånes ut til Ørn-Horten ut 2018-sesongen. Vestfold-laget, som også har brune drakter, topper for øvrig 3. divisjon avdeling 3.

Hansen har kun et innhopp for bruntrøyene i 1. divisjon så langt i år, og partene er enige om at et utlån nå er det beste for solbergelvingens utvikling. MIFs sportssjef Kenneth Karlsen understreker at klubben fortsatt har stor tro på at 21-åringen skal slå til i klubben, og poengterer at ungguttens kontrakt nylig ble forlenget til å gjelde ut 2020.

Hittil i 2018 er Hansen toppscorer for Mjøndalen 2  - serieleder i 4. divisjon Buskerud -  med 17 mål. Nå skal altså eikværingen spille i en divisjon høyere.

PS! Høsten 2016 ble Sebastian Hansen lånt ut til Fram Larvik (2. divisjon). 

Artikkeltags