MIF ned på kvalikplass

SMÅSKADET: Olivier Occean kom inn for MIF i andre omgang og var et friskt pust. Men Vegard Hansen ville helst ikke brukt den småskadede spissen.

SMÅSKADET: Olivier Occean kom inn for MIF i andre omgang og var et friskt pust. Men Vegard Hansen ville helst ikke brukt den småskadede spissen. Foto:

MIF tok innpå serieleder Aalesund, men falt ned til kvalikplass etter 1-1 mot Notodden søndag. Ousseynou Boye reddet ett poeng for Mjøndalen med en vakker scoring.

DEL

NEDRE EIKER:  Viking slo bunnlaget Levanger 3–0 søndag, og passerte MIF på tabellen. Begge har nå 43 poeng, men Stavanger-laget har bedre målforskjell og ligger på direkte opprykk.

Serieleder Aalesund tapte søndag 3–0 for Ull/Kisa. Laget fra Nordvestlandet står med 46 poeng etter 22 runder. MIF (42 poeng før kampen) hadde dermed en strålende mulighet til å kappe inn forspranget, og tok inn ett poeng. Dermed blir det en thriller for å kapre de to direkte opprykksplassen utover høsten.

LES OGSÅ: Slik presterte MIF-spillerne mot Notodden – innbytter best

– Blir en thriller

– Vi er forberedt på at det blir en skikkelig thriller utøver høsten.  Når vi ikke klarer å vinne denne type kamper så klarer vi ikke å få noen luke.  I dag bør vi vinne, sa MIF-trener Vegard Hansen etter kampslutt.

Han gikk rett i garderoben og tok en prat med dommerne etter kampen.

– Lagene spesialiserer seg på å drøye tiden, og dommerne lar seg lure i hermetegn. Det synes jeg er synd, og de vil få oss til å ikke bemerke det. Det er synd det skal bli aksept for å drøye så mye gjennom 90 minutter. I dag legges det til tre minutter i 2. omgang. Steffen Jensen lå nede i hvert fall tre minutter alene, og i tillegg var det seks bytter. At det er for lite er helt åpenbart. De premierer den type fotball, fastslo Hansen.

LES OGSÅ: Slik presterte MIF-spillerne mot Sogndal – «Jokkes» store kamp

Occean på benken fra start

MIF startet med Olivier Occean på benken. Spissen var småskadd. Skadet var også Jibril Bojang som ikke var med i troppen. Kaptein Christian Gauseth måtte også stå over på grunn av en strekk i kampen mot Sogndal. Joackim Olsen Solberg var ute med kort. Det var dermed et noe svekket MIF som møtte Notodden.

Men det forhindret ikke Mjøndalen i å kjøre på fra start. Quint Jansen var spiss i Occeans fravær, og kom til en halvsjanse allerede etter fire minutter. Tre minutter senere fyrte Vamouti Diomande av på hel volley, og ballen føyk rett over Nils Jonatan Johansson i Notodden-buret.

LES OGSÅ: MIF-helten Alfred (20) har spilt organisert fotball i bare et par år

Slet med å komme i gang

MIF tapte 1–0 for Notodden 3. juli, og jaget dermed revansj mot det nyopprykkede laget. Tapet var det siste for MIF i årets 1. divisjon. Søndag spilte bruntrøyene sin sjuende kamp på rad uten tap. Fem har endt med seier.

MIF slet med å komme skikkelig i gang på Isachsen, og skapte ikke all verden de første 20 minuttene. Det straffet seg.

Etter 24 minutter fosset laget fra bluesbyen i angrep, og Martin Brekke satte ballen i mål på et skudd fra rundt ti meter. Sousha Makani var etter ballen, men maktet ikke å stoppe skuddet. Dermed fikset Notodden 1–0 på sin første skikkelige sjansen i kampen.

LES OGSÅ: MIFs stopperkjempe Sondre (23): – Det føles litt rart å være toppscorer

To gode muligheter

Så hadde MIF fortjent bedre uttelling. William Sell headet etter corner, og Notoddens Calvin Leonardus Mac Intosch reddet på streken. MIFs klart største sjanse så langt i kampen!

Mathias Fredriksen fyrte av like utenfor fra skrått hold i det 41. minuttet Skuddet strøk stanga, og MIF kviknet betraktelig til på tampen av første omgang.

– Vi lykkes dårlig totalt sett med å skape noe før pause, også får de ett brudd og en scoring, og helvete var løs. Det var det vi fryktet, sa Vegard Hansen.

Praktfull utligning

I pausen byttet MIF-treneren ut to spillere. Ut gikk Mathias Fredriksen og Vamouti Diomande. Inn kom Ousseynou Boye og Olivier Occean. Quint Jansen, som var kaptein i Gauseths fravær, gikk tilbake på sin vante plass i forsvaret.

Til tross for byttene manglet Mjøndalen en del rytme fremover, og slet med å skape målsjanser det første kvarteret i 2. omgang.

Så ble det praktfullt. Alexander Betten Hansen løftet inn til Boye som fikk kula på rundt 15 meter. Innbytteren fikk vendt opp før han banket ballen helt oppe i det lengste krysset. Dermed utlignet MIF til 1–1.

Hjemmelaget kjørte på for flere mål på Isachsen mot slutten av 2. omgang, og vasset i sjanser, men gjestene forsvarte seg godt og red stormen av.

Notodden har liungen og tidligere Strømsgodset-spiller Kenneth Dokken som trener. På laget fra bluesbyen spiller også eikværingenes gamle helt Erik Midtgarden, som er lagets toppscorer med ni mål. Også eks MIF-spiller Martin Strange fra Hokksund var på banen, pluss Mathias Gjerstrøm (på utlån fra SIF).

NB! MIF møter Tromsdalen borte om to uker.

Kampfakta Mjøndalen-Notodden

Fotball. 1. divisjon menn

Mjøndalen-Notodden 1-1 (0-1)

Isachsen Stadion, 1.862 tilskuere

Mål: 0-1 Martin Brekke (24), 1-1 Ousseynou Boye (64)

Målsjanser: MIF 4, Notodden 1

Gult kort: Sosha Makani, MIF, Jonathan Asp, Notodden

Dommer: Daniel Higraff, Brodd

Innbyttere MIF: Olivier Occean fra 46. min. for Vamouti Diomande. Ousseynou Boye fra 46. min. for Mathias Fredriksen. Alfred Scriven fra 90. min. for Alexander Betten Hansen.

Notoddens lag: Jonathan Johansson, Martin Strange, Calvin Mac-Intosh, Steffen Jenssen, Jonathan Asp, Mathias Gjerstrøm, Martin Holmen (Henrik Gustavsen fra 81. min.), Gaston Salasiwa, Martin Brekke (Joshua Paul Robson fra 90. min.), André Bakke (Erik Midtgarden fra 77. min.), Erlend Hustad


MIF (4-3-3):

Sosha Makani

Alexander Betten Hansen

William Sell

Sondre Solholm Johansen

Vetle Dragsnes

Mads Gundersen

Jonathan Lindseth

Tonny Brochmann

Mathias Fredriksen

Vamouti Diomande

Quint Jansen

Ousseynou Boye

Olivier Occean

Artikkeltags