MIF på opprykk etter ellevill kamp

SCORET PÅ OVERTID: Det ble ellevill jubel da Alfred Scriven headet ballen i mål for MIF på overtid.

SCORET PÅ OVERTID: Det ble ellevill jubel da Alfred Scriven headet ballen i mål for MIF på overtid. Foto:

Mjøndalen ligger på direkte opprykksplas etter 4-3 over Sogndal i en ellevill kamp tirsdag. Innbytter Alfred Scriven ble dagens mann med en fantastisk heading på overtid.

DEL

SOGNDAL: Sogndals Eirik Birkelund utlignet til 3–3 to minutter ut i overtiden, men innbytter Alfred Scriven stupheadet inn 4–3 fem minutter på overtid.

– Jeg tenkte bare på å vinne ballen og holde på den. Det var bare gledelig å se ballen gå i mål. Dette var fett, sa Alfred Scriven til Eurosport etter seieren.

– Det var herlig hvordan Alfred avgjorde. Tre poeng var viktig i dag, og vi skal rykke opp, sa MIF-kaptein Christian Gauseth til TV-kanalen etter seieren.

– Vi burde kanskje være fornøyd med ett poeng, men det er ikke denne gjengen her. Jeg er veldig stolt av at vi får med oss tre poeng til slutt, sa MIF-trener Vegard Hansen.

– Nå er Sogndal seks poeng bak oss, og det var viktig å få den avstanden der, fastslo Hansen.

LES OGSÅ: MIFs unike opprykkssjanse

Perle fra 20–25

Joackim Olsen Solberg serverte en perle fra rundt 20–25 meter og sørget for 3–1 ledelse rett etter at Sondre Solholm Johansen stanget MIF i ledelsen med 2–1 i første omgang.

Med seieren tok Mjøndalen steget opp på 2. plass med 42 poeng. De puster nå serieleder Aalesund (43 poeng) i nakken, men laget fra Nordvestlandet har en kamp mindre spilt og møter Jerv onsdag. Viking på 3. plass har 40 poeng.

Det går dermed mot en usedvanlig spennende avslutning ni kamper før status gjøres opp. MIF har skumle planer om opprykk denne sesongen, og foretrekker garantert å gjøre det direkte og ikke via kvalik.

Saken fortsetter under bildet

JUBLER: l Alfred Scriven, MIF

JUBLER: l Alfred Scriven, MIF Foto:

LES OGSÅ: Nesten matchvinner i MIF-debuten: – Den så jeg inne

– Viktig kamp

– Det er en viktig og tøff kamp for oss, og en av de vanskeligste bortekampene. Men vi føler oss jevngode med Sogndal, og tror vi kan gi dem match, sa MIF-trener Vegard Hansen til Eurosport rett før kampen.

Mjøndalen gikk friskt ut på Fosshaugane Campus, og tidligere Sogndal-spiller Tonny Brochmann markerte seg med en herlig tunnel tidlig.

– Vi er trygge bakover, men vi skyter for lite, fastslo Hansen, som så et MIF-lag som åpnet bunnsolid bakover.

LES OGSÅ: – Vi har en desperasjon og en utrolig sterk vilje til å rykke opp

MÅLJUBEL: Sondre Solholm Johansen og Jibril Bojang jubler for scoring. Begge satte ballen i mål mot Sogndal.

MÅLJUBEL: Sondre Solholm Johansen og Jibril Bojang jubler for scoring. Begge satte ballen i mål mot Sogndal. Foto:

To gjerrige lag

Både Sogndal og MIF er blant de aller mest gjerrige lagene i 1. divisjon. MIF har sluppet inn imponerende få mål denne sesongen, og sto med 12 baklengs på sine første 20 kamper. Sogndal sto med 19 baklengs.

Jibril Bojang var med fra start, og vartet opp med et fint raid på høyresiden etter ni minutter. Da lagene møttes i vår endte det 0–0 på Isachsen stadion. I en kamp mellom to lag som var gode på å nøytralisere motstanderen.

Det var stillingskrig i et drøyt kvarter tirsdag kveld også, men så satte Sogndals toppscorer Sigurd Haugen fart og utmanøvrerte MIF-forsvaret. Dermed tok hjemmelaget ledelsen 1–0 19 minutter ut i oppgjøret.

LES OGSÅ: Slik presterte MIF-spillerne mot Sogndal – «Jokkes» store kamp

Bojang utlignet

Men Jibril Bojang var stor bare to minutter etter. MIF-spissen plukket opp en retur og satte ballen kontant i mål fra 12–13 meter. Forut for målet hadde Sondre Solholm Johansen en god mulighet. Solholm Johansen kunne fort sendt Mjøndalen i ledelsen rett etter utligningen. Han raget høyest på en corner, og bare en praktredning av Sogndal-keeperen hindret at MIF tok ledelsen.

25–30 fra supporterklubben 3050 hadde tatt turen over fjellet, og sang høylytt på Fosshaugane. MIF kjørte showet utover i første omgang, og etter 33 minutter fikk MIF-supporterne enda mer å juble for.

Kraftscoring

Sondre Solholm Johansen  knuste tre Sogndal-spillere i duell etter corner, og stanget MIF i ledelsen med 2–1. Snakk om kraftfull scoring!

Etter 38 minutter ble det enda råere på Fosshaugane. Joackim Olsen Solberg fikk en kort pasning fra Jibril Bojang, og klinte ballen opp i høyre hjørne fra 20–25 meter. En skikkelig kandidat til årets mål i 1. divisjon.

– Det var bare å klemme til. Jeg ville bare avslutte angrepet, og det er deilig når den sitter sånn, sa Joackim Olsen Solberg til Eurosport i pausen.

– God omgang

Så satte Sogndal fart, og Lars Christian Kjemhus reduserte til 2–3 på en retur etter at Stanisa Mandic først traff stolpen.

For en omgang dette var mellom to lag som spilte 0–0 i forrige kamp!

– Vi scorer noen flotte mål, men det er synd de får det 3-2-målet. Det var kjedelig rett etter at vi fikk 3-1, men jeg synes vi spilte en god omgang og vi hadde stort sett kontroll bortsett fra på enkelte langballer, sa Vegard Hansen til Eurosport i pausen.

Etter hvilen la MIF seg noe lavere på banene, og hadde god kontroll defensivt til Sogndal scoret på overtid.

Et skår i seiersgleden var det at kaptein Christian Gauseth måtte ut med skade etter 61 minutter.

NB! Søndag 2. september tar MIF imot Notodden på Isachsen stadion.

Kampfakta Sogndal-Mjøndalen

Fotball. 1. divisjon menn

Sogndal-Mjøndalen 3-4 (2-3)

Fosshaugane, 2.277 tilskuere

Mål: 1-0 Sigurd Haugen (19), 1-1 Jibril Bojang (21), 1-2 Sondre Solholm Johansen (33), 1-3 Joackim Olsen Solberg (37), 2-3 Lars Chrstian Kjemhus (39), 3-3 Eirik Birkelund (90), 3-4 Alfred Scriven (90)

Målsjanser: Sogndal 7, MIF 6

Gult kort: Kjetil Wæhler, Eirik Birkelund, Sogndal, Joackim Olsen Solberg, MIF

Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana

Innbyttere MIF: William Sell fra 61. min. for Christian Gauseth. Vamouti Diomande fra 67. min. for Jibril Bojang. Alfred Scriven fra 90 min. for Vamouti Diomande

Sogndals lag: Mathias Dyngeland, Tomas Olai Totland (Akor Jerome Adams fra 73. min.), Kjetil Wæhler (Nikita Baranov fra 46. min.), Per Magnus Steiring, Ole Martin Rindarøy,  Stanisa Mandic (Trond Olsen fra 61. min.), Eirik Schulze, Eirik Birkelund, Sixten Dalen Jensen, Lars Christian Kjemhus, Sigurd Hagen


MIF (4-3-3):

Sosha Makani

Alexander Betten Hansen

Quint Jansen

Sondre Solholm Johansen

Vetle Dragsnes

Christian Gauseth

Jonathan Lindseth

Tonny Brochmann

Joackim Olsen Solberg

Jibril Bojang

Olivier Occean

Artikkeltags