MIF snublet mot Viking - opprykk avgjøres i siste runde

Artikkelen er over 1 år gammel

Mjøndalen hadde opprykk til eliteserien i lomma, men ga fra seg initiativet og tapte 4-2 for Viking hjemme søndag. Nå må direkte opprykk sikres i siste serierunden borte mot Florø.

DEL

NEDRE EIKER: Mjøndalen gikk til pause med 1-0-ledelse etter en tidlig scoring av kaptein Christian Gauseth, og hadde eliteserieplassen neste år langt nede i lomma. Men tidlig i andre omgang glapp det. Viking scoret to kjappe mål, og snudde kampen.

Mjøndalen ligger nå på 2. plass med 57 poeng, og er fortsatt på direkte opprykksplass. Men det blir en tøff tur til Vestlandet i siste serierunde. Alt avgjøres i den siste runden, og MIF må gå for seier i den avgjørende kampen. Både Viking (58 poeng), Mjøndalen og Aalesund (56 poeng) kan rykke rett opp.

Florø tapte 2–1 for Notodden søndag, og rykker ned til 2. divisjon. MIF møter derfor et lag som kun har æren å spille for.

LES OGSÅ: Slik presterte MIF-spillerne mot Viking. Gauseth best

– Skal ta med vinnerlag

– Nå skal vi ta med oss ett vinnerlag til Florø, sa en skuffet MIF-trener Vegard Hansen til Eurosport etter kampen.

– Vi slapp inn fire mål, gir bort ballen og blir løpt fra. Viking vinner denne kampen fortjent. Vi håpet å avgjøre i dag, men det er mulig vi blir litt preget. Det var trist å se utover i 2. omgang. Vi blir for lave og har for lite eget spill, fastslo MIF-treneren.

MIFs utgangspunkt var både godt og klart foran møte med opprykkskonkurrent Viking (2. plass og 55 poeng før kampen). Mjøndalen (57 poeng) var klare for eliteserien med seier.

Vegard Hansen uttalte på forhånd at han var helt rolig og uten nerver foran den viktige duellen mot rogalendingene.

– Vi er en i en fin situasjon før kampen, den er fantastisk. Skulle vi tape i dag har vi en ny mulighet. Vi har kjempetro på at vi kan slå dem, og det er det vi skal gå for, sa Vegard Hansen til Eurosport før kampen.

– Det er nå det gjelder. Vi gleder oss veldig, og er klare. Jeg har ikke nerver, men er spent, fortalte Joackim Olsen Solberg til Eurosport.

LES OGSÅ: Leo om MIF-forventningene:- Jeg er en type som tror alt er mulig

Tidlig MIF-mål

Mjøndalen gikk ut med fullt trykk i årets siste hjemmekamp på Isachsen Stadion, og allerede etter sju minutter smalt det bak Iven Austbø i Viking-målet. Keeperen reddet først et kanonskudd fra Mathias Fredriksen, men kaptein Christian Gauseth plukket opp returen og klinket kula i mål fra skrått hold.

Snakk om herlig åpning for de brunkledde i den viktige kampen.

Viking slet med det høye MIF-tempoet, og var på etterskudd i flere dueller fra avspark og måtte ty til ufine midler. Etter ni minutter hadde både Markus Lund Nakkim og Rolf Daniel Vikstøl pådratt seg gult kort.

Tempoet falt litt etter den forrykende åpningen, og Viking hadde mer ball. Etter 25 minutter vartet George Bokwe opp med en god redning etter en farlig heading fra Tommy Høiland.

LES OGSÅ: Har solgt 3.000 billetter – MIF-Viking snart utsolgt

To Occean-sjanser

Litt senere fikk Olivier Occean to sjanser. MIF-spissen kom alene mot keeper, men forsøkte å spille til Olsen Solberg på motsatt side, men ballen ble blokkert av en Viking-forsvarer. Returen fanger Occean opp selv og sendte av gårde et godt skudd, men avslutningen ble reddet og slått til corner.

Viking kom til flere gode muligheter mot slutten av den første omgangen, men MIF-forsvaret holdt nullen til tross for et par-tre rystelser.

– Vi er ganske fornøyd med første omgang. Vi scorer ett flott mål og har flere andre store sjanser. Viking blir ganske sikkert desperate etter hvert, og det gir oss utfordringer men også muligheter, sa Vegard Hansen til Eurosport i pausen.

Viking snudde kampen

Mjøndalen er det laget som har sluppet inn desidert minst mål i 1. divisjon, og Viking er det laget som har scoret mest. Gjestene gikk offensivt til verks etter pause, og etter fem minutter pådro Sondre Solholm Johnsen seg gult kort etter en episode med Vikings Zlatko Tripic.

Tripic var på offensiven, og fikk lagt inn til Tommy Høiland som utlignet til 1–1 etter 52 minutter. Fire minutter senere klinket Zymer Bytyqi inn 2–1 med en vakker scoring. MIF hadde gitt fra seg initiativet i kampen, og ble spilt lave av Viking etter hvilen.

Vikings Johnny Furdal økte gjestenes ledelse til 3–1 etter 67 minutter, men to minutter senere satte Markus Lund Nakkim ballen i eget nett etter et godt innlegg fra Jibril Bojang.  MIF reduserte til 3–2.

Hjemmelaget kjørte på for en utligning, men 11 minutter før full tid satte Even Østensen inn 4–2 for Viking og punkterte kampen.

NB! Alle kamper i den nest sist runden startet klokken 12.00. Aalesund med 53 poeng tok imot bunnlaget Levanger, og vant 4–0.

Åpen kampfakta

Fotball. 1. divisjon menn:

Mjøndalen - Viking 2-4 (1-0)

Isachsen stadion,  3800 tilskuere

Mål: 1-0 (7) Christian Gauseth, 1-1 (53) Tommy Høiland, 1-2 (57) Zymer Bytyqi, 1-3 (68) Johnny Furdal, 2-3 (70) Markus Nakkim, selvmål, 2-4 (80) Even Østensen,

Målsjanser: MIF 4, Viking 5.

Gult kort: Markus L. Nakkim, Rolf D. Vikstøl , Viking, Sondre S. Johansen, MIF

Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar.

Innbyttere MIF: Jibril Bojang fra 66. mn. for Fredriksen,  Vamouti Diomande fra 77. min. for Olsen Solberg, William Sell fra 85.min. for Betten Hansen.

Vikings lag: Iven Austbø - Markus L. Nakkim, Axel O. Andresson, Sondre F. Bjørshol, Rolf D. Vikstøl, Steffen Ernemann, Ylldren Ibrhimaj (Fredrik Tosteinbø fra 77. min.), Johnny Furdal, Zymer Bytuqi Even Østensen fra 77. min.), Tommy Høiland, Zlatko Tripic (Rasmus L. Martinsen fra 89.min.).


 

Artikkeltags