NEDRE EIKER: Raufoss kjemper nemlig om opprykk til 1. divisjon, mye takket være nettopp Lekajs 17 mål på 12 kamper.

Gultrøyene er derfor ikke interesserte i å la spissen gå til en annen klubb midt i sesongen.

LES OGSÅ: Kovács klar for Sarpsborg 08

Flytter hjem

Det var Groruddalen Avis som først omtalte MIF-interessen mandag kveld, og Vegard Hansen bekrefter opplysningene overfor Drammens Tidende.

– Vi har forhørt oss, både med klubb, spiller og rådgiver. Vi får ham ikke nå, men er interesserte inn mot neste år. Han er interessant for oss uansett hvordan det skulle gå i år.

25-åringen fra Ammerud i Oslo skal flytte hjem til hovedstaden. Det er noe av årsaken til at bruntrøyene kan være et alternativ til Raufoss. Særlig om totningene ikke rykker opp, samtidig som MIF kommer seg over streken før vi skriver november på kalenderen.

LES OGSÅ: Gundersen til Sandefjord

Blitt voksen

Hansen sier han har hatt spissen med kosovo-albansk bakgrunn i kikkerten lenge. I 2010 sto Lekaj uten arbeidsgiver, og MIF-treneren så ham på en NISO-turnering for klubbløse. Den tidligere Sheffield Wednesday-spilleren imponerte Hansen, men det var noe som skurret.

– Han var ung og virket ikke helt som en type for oss. Nå har han blitt mer voksen og stiftet familie. Han virker som en ålreit type, og at han er en god fotballspiller er det ingen tvil om, sier Vegard Hansen.

Eikværingene er imidlertid ikke de eneste som har fattet interesse for Rocky Lekaj. På 52 kamper for Raufoss står han bokført med 53 mål. Det gjorde at han tidligere i juli var på prøvespill hos Viking. I tillegg hevder Groruddalen Avis å vite at også Sarpsborg 08, Odd og Sogndal har 25-åringen på blokka.

– Vi melder oss på i kampen, og har fått positiv respons fra Lekaj. Så får vi bare se hva som skjer til slutt, sier Hansen.

LES OGSÅ: MIF kan handle raskt