Disse åpner stadion

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Om to uker skal Sander (8) og Mina (8) åpne nye Mjøndalen stadion. I går testet de kunstgresset.

DEL

NEDRE EIKER: Sander Brock Solberg (8) sparker til fotballen så den flyr over kunstgresset på nye Mjøndalen stadion. Sammen med Mina Næss Iversen (8) skal han åpne stadionet den 28. april. Nå tester de banen.– Veldig bra! Kunstgresset er mykt å spille på. Den forrige banen var litt humpete, forteller Sander.

– Så spillerne har noe å glede seg til?

– Åh, ja. Det er en ny opplevelse, mener åtteåringen.

LES OGSÅ: Drømmer om tippeligaspill med Mjøndalen

Festdag

Det blir fest i Mjøndalen 28. april. Det skal flagges i brunt i hele Drammensveien og opp Hagatjernveien til det nye stadionet. Daglig leder i MIF Tina Brock oppfordrer dessuten alle husstander til å flagge den dagen.

Utenfor stadionet blir det barnearrangement fra klokka 15.00, med blant annet hoppeslott og en oppblåsbar fotballbane. Én time før kampstart blir det show på gressmatta.

MIF har fått seg oppiskere som skal sørge for stemning på kampene, og under åpningen er det Kristoffer R. Arnesen og den nye maskoten Bruno som skal skape feststemning.

LES OGSÅ: Må utsette åpningen

SE BILDER: Ny stadion i Mjøndalen blir til

«Back in brown»

100 MIF-barn skal underholde publikum. Det samme skal AC/DC-tributebandet Dirty Deeds. Publikum vil blant annet få høre «Back in Brown».

Etter kampen er det åpent hus i de nye lokalene til MIF, og skjenkebevillingen er i orden. Dermed er det muligheter for å kjøpe seg en øl.

– Vi lager et helt nytt arrangement. Folk som ikke er lidenskapelig opptatte av fotball skal kunne komme på stadionet vårt og bli underholdt, sier Brock.

LES OGSÅ: MIF-treneren mener han aldri har hatt bedre tropp

Tror på seier

Underholdningen er ikke en engangsgreie til åpningen. I Mjøndalen har de fått lov til det drammenserne må klare seg uten, nemlig flagging på kampdager. Det kommer oppiskere for å skape stemning på alle hjemmekamper og maskoten Bruno vil være på plass.

Selve den offisielle åpningen er det åtteåringene Sander og Mina som skal stå for. Sander er Tina Brocks sønn, og Mina er datteren til skistjerne Trond Iversen. Begge er fotballfans og gleder seg til å kunne erklære den nye banen for åpen.

– Men det er litt trist å miste det gamle stadionet. Jeg har vært på mange kamper der, sier Mina.

Hun har plukket med seg gress fra gamlebanen for å ha som et minne.

Nå er hun mest spent på å snakke foran 2.500 tilskuere.

– Jeg har litt sommerfugler i magen, smiler hun.

Når det gjelder resultatet av åpningskampen mot Bryne, har Sander en klar formening:

– Jeg tror vi vinner den første kampen på den nye banen, spår han.

LES OGSÅ: Nykommer ble matchvinner for MIF i Alta

LES OGSÅ: Her blir det utsolgt

Artikkeltags