Første nye spiller i boks for Mjøndalen

Ulrik Arneberg dukket opp på Mjøndalen stadion i går. Midtstopperen har vært Askers kaptein siden 2009, og er nå MIF-spiller.

Ulrik Arneberg dukket opp på Mjøndalen stadion i går. Midtstopperen har vært Askers kaptein siden 2009, og er nå MIF-spiller. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

MIF jobber hardt for å forsterke stallen foran 2014-sesongen. I går skrev Asker-kaptein Ulrik Arneberg (26) under på en toårskontrakt.

DEL

NEDRE EIKER: I flere år har Mjøndalen Toppfotball vært på jakt etter midtstopper-bautaen Ulrik Arneberg, men først nå har MIF lykkes i å signere Asker-kapteinen. I går skrev 26-åringen under på en toårskontrakt med 1. divisjonsklubben fra Nedre Eiker.– Dette er et steg opp sportslig, og jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben. Derfor valgte jeg MIF fremfor de andre klubbene som var aktuelle, sier Ulrik Arneberg, som legger til at han også var ønsket av flere andre 1. divisjonsklubber.

Arneberg gir uttrykk for at han er positivt overrasket over hvor profesjonelt alt virker på Mjøndalen stadion, pluss at han har sansen for hvordan man driver klubben og tenker fotball.

God på det meste

MIFs sportssjef Kenneth Karlsen antyder at Arneberg var øverst på ønskelista over midtstoppere, og det er ingen tvil om at de brune har anskaffet en ny ledertype. At Arneberg har vært kaptein for Asker (2. divisjon) siden 2009 er et bevis på det. Han fikk for øvrig en tippeligakamp for Stabæk i 2006, og har også en fortid i Skeid.

– Arneberg er en veldig god allround-forsvarer – har ingen spesielle svakheter. Han er dessuten en spiller som alltid er skikkelig «på» og dedikert til stede i matchene, uttaler Karlsen.

Ulrik Arneberg var nær opprykk til 1. divisjon med Asker i år – 2. plass bak Bærum. I 2011 ble det én sesong på nivå to, men Arneberg og co. rykket rett ned igjen.

– Hadde du blitt i Asker hvis det hadde blitt opprykk?

– Kanskje, men uansett hadde det vært en stor sjanse for at jeg hadde gått til Mjøndalen. De har uansett kommet en del lengre enn Asker, melder Oslo-gutten, som har tro på at det kan bli tippeligaspill i MIF.

Ulrik driver et eget firma i Asker, og skal kombinere den jobben med å spille for Mjøndalen.

Jobber med flere

Arneberg var MIFs første signering foran 2014-sesongen, og Karlsen kan opplyse om at det jobbes iherdig med å hente inn ytterligere forsterkninger. Etter det Drammens Tidende erfarer kan flere nye spillere bli klare denne uka.

Det er heller ikke avklart hva som skjer videre med Ivar Andreas Forn (keeper), Jonathan Borrajo (høyreback), Kristian Flittie Onstad (midtstopper) og Stian Aasmundsen (midtbane). Kontrakten med alle disse går ut i år.

LES MER OM MIF HER

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags