Midtgardens kjempecomeback

Erik Midtgarden (i midten) scoret et drømmemål mot Sandefjord i går, og kunne juble med resten av MIF-gutta. Comebacket var solid, men i går bidro samtlige til et sterkt borteresultat.

Erik Midtgarden (i midten) scoret et drømmemål mot Sandefjord i går, og kunne juble med resten av MIF-gutta. Comebacket var solid, men i går bidro samtlige til et sterkt borteresultat. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

642 dager var gått siden Erik Midtgarden forlot MIF som toppscorer. I går var lysluggen tilbake med brask og bram da MIF sikret bortepoeng etter 1-1 mot Sandefjord.

DEL

SANDEFJORD: De få tilreisende supporterne fra Nedre Eiker klappet litt ekstra da navnet «Erik Midtgarden» gjallet over stadion i Sandefjord i går kveld. Vel uvitende om at samme mann skulle gi dem mer å juble for litt over en time senere.Men la oss først spole litt tilbake i tid. For litt over halvannet år siden valgte Skien-gutten å forlate Mjøndalen etter to gode sesonger i den brune drakten. Moderklubben Odd Grenland ville ha ham tilbake til Skien, Midtgarden kunne ikke si nei. Han forlot MIF som toppscorer med ti mål. Han var en av lagets viktigste spillere.

Tilbake til gårsdagen. 24-åringen er tilbake i MIF på lån fra tippeligaklubben Lillestrøm ut sesongen. Midtgarden har kun trent med bruntrøyene i en uke. Det var likevel nok til å overbevise trener Vegard Hansen, som valgte å starte med Midtgarden som spiss mot topplaget Sandefjord.

LES KAMPREFERAT HER

Perlescoring

Alle elleve mann på Mjøndalen kjemper bitter i førsteomgang og er like gode som vertene. Men seks minutter etter hvilen dukker Cato Hansen opp. Det er samme mann som dunket inn to scoringer da lagene møttes tidligere i år.

Hansen banker ballen i krysset. En ellers meget god Ivar Andreas Forn er sjanseløs. MIF nekter å gi opp, og kun ett minutt senere viser Erik Midtgarden hvorfor trener Hansen valgte ham fra start. Med strak rist smeller han ballen i det venstre krysset fra 16-meters hold.

– Det var helt fantastisk, sier Midtgarden.

Han fikk spille mye for Lillestrøm i oppkjøringen, men siden mars har han slitt med en vond rygg.

– Det var dager jeg hadde problemer med å stå opp om morgenen, forteller Midtgarden. Han har ikke klart å spille seg inn på LSK, og står med null offisielle kamper for romeriksklubben.

LES OGSÅ: Midtgarden går til Odd

Fotballreise

Etter to flotte sesonger og 23 scoringer i Mjøndalen startet den sympatiske gutten fra Skien i 2011 på en noe underlig fotballreise. Først var han en sesong i moderklubben Odd Grenland før han skrev under for Vitesse Arnheim, men den nederlandske klubben valgte raskt å sende ham videre til Flora Tallinn. Telemarkingen ble mester med den estiske klubben, men vet ikke den dag i dag om Vitesse solgte eller leide ham ut.

I november i fjor skrev Midtgarden toårskontrakt med Lillestrøm, men skader og mangel på spilletid er aldri ønskelig.

HER KAN DU STEMME PÅ MIF-SPILLERNE I SPILLERBØRSEN

Bra kollektivt

Midtgarden velger å se det positive i det hele. Han er blitt en mer rutinert spiller og ser ikke på comebacket i 1. divisjon som en nedtur.

– Etter skaden var jeg usikker på om jeg var i stand til å finne tilbake til spenningen du føler i kroppen før hver kamp. Jeg har savnet å ligge søvnløs og være forbannet på meg selv etter en dårlig kamp, forteller Erik.

Men før gårsdagens kamp var den gode sitringen i kroppen tilbake igjen. Nå gleder han seg bare til å ha det gøy med fotballen igjen, og vise alle som elsker de brune at han fortsatt kan. Vegard Hansen var veldig fornøyd med Midtgarden, men ville berømme hele laget etter at de klarte 1–1 mot Sandefjord.

– Vi viser fantastisk moral og innsats. Vi har løftet oss mange hakk.

LES MER OM MIF HER

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags