Hansen: – Vi har aldri hatt en bedre sjanse på Lerkendal

Å møte regjerende mester Rosenborg på Lerkendal var før sesongen den tøffeste kampen på papiret i norsk fotball, men nå er situasjonen en annen.

DEL

NEDRE EIKER: Det er krise i Rosenborg etter en oppsiktsvekkende elendig åpning. Derfor vurderer Mjøndalen-trener Vegard Hansen poengsjansene som gode borte mot mektige RBK i Eliteserien søndag (kl. 18.00).

– Vi har aldri hatt en bedre sjanse mot Rosenborg på Lerkendal, og da snakker vi selvsagt om i min tid som MIF-trener. Det er nok et mer usikkert RBK-lag vi møter, og det kan vi dra nytte av. Men det er tross alt mange gode spillere der fortsatt, sier Hansen til Drammens Tidende.

Han ønsker ikke å si noe om taktikken, og om det blir like defensivt som mot Molde i siste bortekamp (1-0-tap), da eikværingene stilte med fem mann i forsvarsleddet.

Siste: En drøy time før kampstart er det klart at MIF stiller uforandret i forhold til hjemmekampen mot Lillestrøm 16. mai:

MIF (4-3-3): Mathias Eriksen Ranmark - Akeem Latifu, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Joackim Olsen Solberg - Christian Gauseth, Stian Aasmundsen, Tonny Brochmann - Fredrik Brustad, Sondre Liseth, Olivier Occean.

Presset Horneland

Etter åtte runder ligger nyopprykkede Mjøndalen på 9. plass med ni poeng. Overraskende nok er regjerende serie- og cupmester RBK på nest sisteplass med seks poeng. 16. mai – på fotballens festdag – gikk trønderne på et meget skuffende 2-0-tap hjemme mot Haugesund. RBK-trener Eirik Horneland er under voldsomt press.

Stemningen var heller ikke helt på topp i MIF etter at 2-0-ledelsen ved pause i hjemmeoppgjøret mot Lillestrøm ble rotet bort. En svak andre omgang førte til at det endte 2–2.

Lørdag hadde MIF et møte der de gikk igjennom LSK-kampen, og så fram imot matchen i Trondheim. Etterpå var det en treningsøkt.

– Det var ganske lett i etterkant å se hva som var galt i andre omgang mot Lillestrøm. Midtstopperne falt av for mye, og da ble mellomrommet for stort – mellom forsvar og midtbane. Det ga LSK for mye plass. I tillegg ble det altfor mye feilpasninger og balltap, sik at vi kom ut av rytmen, kommenterer Hansen.

Vunnet fem ganger

Mjøndalen jakter årets andre borteseier. Den første kom borte mot erkerivalen Strømsgodset i april. Historisk sett har MIF vunnet fem ganger mot Rosenborg på Lerkendal i en eliteseriekamp, men det er 27 år siden forrige gang. I 1992 sjokkerte bruntrøyene og vant 2–1 etter scoringer av Per Ivar Fornes og Jone Hesjedal.

Etter det har MIF spilt på Lerkendal kun to ganger, og begge gangene i 2015. Det ble 1-0-tap i Eliteserien etter en god forsvarskamp. Mens Hansens menn ble utspilt og tapte 4–0 i NM-kvartfinalen samme år.

Skadesituasjonen er fortsatt lys i MIF. Det meldes om skadefritt, bortsett fra at keeperne Sosha Makani (snart tilbake) og George Bokwe (ute resten av sesongen grunnet beinbrudd) ikke er disponible. Men den unge angriperen Alfred Scriven blir ikke med i troppen fordi han er inne i en eksamensperiode.

Artikkeltags