Hansen: – Vi må trykke på de rette knappene

MIF-trener Vegard Hansen, og resten av trenerteamet, har en oppgave med å si de rette tingene til spillerne før den avgjørende skjebnekampen mot Vålerenga.

DEL

NEDRE EIKER: – Det er klart at man ikke kan gå inn en sånn cupfinale med frykt. Her gjelder det få spillerne til å ha trua og ha selvtillit. I en spillertropp er det forskjellige mennesketyper som reagerer forskjellig foran avgjørende kamper, men de aller fleste gleder seg og er offensive. Vi i trenerteamet må trykke på de rette knappene – si de rette tingene, sier MIF-trener Vegard Hansen.

HAR PLANEN KLAR: MIF-trener Vegard Hansen har planen klar foran den avgjørende kampen hjemme mot Vålerenga søndag.

HAR PLANEN KLAR: MIF-trener Vegard Hansen har planen klar foran den avgjørende kampen hjemme mot Vålerenga søndag. Foto:

Mjøndalen spiller altså for å overleve i Eliteserien søndag kveld. Vålerenga er motstander hjemme på Consto Arena søndag kveld kl. 18.00 i den siste runden. MIF ligger på nedrykksplass to poeng fra kvalik og sikker plass, men er sikret minst kvalik med seier.

– Det er ganske enkelt. Vi må vinne, og greier vi det kan vi ikke rykke direkte ned. Da trenger vi ikke å følge med på de andre kampene i en så stor grad, uttaler Hansen.

Etter det skuffende 4-2-tapet borte mot Stabæk sist, som førte MIF ned på direkte nedrykk før sluttrunden, ble det raskt fokusert på Vålerenga-kampen. Bruntrøyene møter et VIF-lag som ender på 10. plass uansett hva som skjer i siste runde. Ronny Deilas menn har hatt en svak høst, og står med kun én seier på de siste 15 kampene.

– Men Vålerenga har vært bedre i de siste og spiller mye uavgjort borte. Dette blir langt ifra lett, men vi har en sjanse til å klare det, kommenterer MIF-treneren.

Mjøndalen ble til tider utspilt i seriestarten mot Vålerenga i Oslo for rundt åtte måneder (!), siden, og kunne fort tapt mer enn 2–0.

– Da strøk vi til tentamen. Nå er det eksamen, melder Hansen.

Bruntrøyene stiller med et skadefritt mannskap, og har heller ingen karantener.

Siste: På MIFs ellever er det én forandring siden 4-2-tapet borte mot Stabæk sist. Fredrik Brustad starter, mens Pontus Silfwer er henvist til benken:

MIF: Julian Faye Lund, Vetle Dragsnes, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, William Sell, Stian Semb Aasmundsen, Joackim Olsen Solberg, Tonny Brochmann, Christian Gauseth, Fredrik Brustad, Jacob Bergström.

Etter MIFs comeback i toppfotballen etter tusenårsskiftet er det blitt fem strake tap for Vålerenga i serie og cup. Siste seier mot VIF var for 26 år siden da det ble 1–0 på gamle Nedre Eiker stadion. Ousman Nyan, som senere ble stor Strømsgodset-profil, scoret seiersmålet.

Artikkeltags