«Jokke» fant tilbake seiersfølelsen i MIF

Av

MIF spiller hjemmekamp mot bunnlaget Strømmen på søndag. Det er sjelden det formsterke mjøndalslaget går tapende av banen, men de tar ikke lett på oppgaven.

DEL

NEDRE EIKER: Mjøndalen skal i aksjon i høstsesongens andre hjemmekamp i fotballens 1. divisjon på søndag (kl. 15.00). Motstanderlaget Strømmen ligger nest sist på tabellen, men bruntrøyene er allikevel forberedt på en hard kamp.

MIF er i form om dagen og ligger på 4. plass på tabellen. De har startet høstsesongen med seier over både Nest-Sotra og Levanger. For nysigneringen Joackim Olsen Solberg fra Krokstadelva er det en uvant følelse å kunne slippe jubelen løs etter kamp.

– Det er en ny følelse å vinne kamper igjen. Det var bra med motbakker i Sandefjord, så det har vært fint å få komme tilbake og være med på to seire allerede, forteller Joackim, som har returnert til MIF etter et opphold i eliteserieklubben Sandefjord.

«Jokke» spilte i Vestfold-klubben i snaut to år før han returnerte til MIF når overgangsvinduet åpnet tidligere i sommer. Sandefjord ligger på sisteplass i Eliteserien og har tapt tolv av 16 seriekamper i år.

KAMPKLAR: Joackim Olsen Solberg og resten av bruntrøyene spiller mot Strømmen på søndag.

KAMPKLAR: Joackim Olsen Solberg og resten av bruntrøyene spiller mot Strømmen på søndag. Foto:

– Presisjon og tempo

Nå er imidlertid den tidligere Sandefjord-spilleren glad for å bidra til å holde liv i opprykkshåpet til bruntrøyene. Neste mulighet for seiersjubel får han allerede på søndag.

– Kampen mot Strømmen blir nok ikke enkel, selv om de ligger dårlig an. De kommer nok til å ligge lavt og satse på kontringer. Men vi skal ta de på hjemmebane, det er ikke noe tvil om det.

– Strømmen har hatt en dårlig periode, men de har mange gode spillere. Det krever presisjon og tempo for å bryte et lag som forsvarer seg lavt, slik de sannsynligvis vil gjøre. Det er en utfordring vi har analysert, forteller bruntrøyenes trener, Vegard Hansen.

PÅ TRENING: f.v. Christian Gauseth, Joackim Olsen Solberg og Jonathan Lindseth på MIF trening torsdag.

PÅ TRENING: f.v. Christian Gauseth, Joackim Olsen Solberg og Jonathan Lindseth på MIF trening torsdag. Foto:

Ikke tapt siden 1965

Ellers er Strømmen et av de lagene Mjøndalen historisk sett har best tak på. Siden slutten av 1960-tallet har MIF kun tapt én av de siste 28 obligatoriske kampene, og det var 3-0-tapet på Strømmen stadion i 2014.

På hjemmebane har ikke bruntrøyene røket mot romerikslaget på 53 år (!). Etter 1965 er det blitt 14 strake matcher uten nederlag – ti seire og fire uavgjort.

Så spørs det om den gode statistikken består etter søndagens batalje.

Artikkeltags