Må fortsatt vente på borteseieren

FORNØYD OG IRRITERT: MIF-trener Vegard Hansen var irritert over mye av det han så i Trondheim, men var totalt sett fornøyd med det ene poenget.

FORNØYD OG IRRITERT: MIF-trener Vegard Hansen var irritert over mye av det han så i Trondheim, men var totalt sett fornøyd med det ene poenget. Foto:

Det så lenge ut lyst ut for eikværingene i toppoppgjøret mot Ranheim, men tolv minutter før slutt utlignet vertene.

DEL

TRONDHEIM: Det endte 1–1 i fotballens 1. divisjon mellom Ranheim og Mjøndalen søndag kveld. Dermed står fortsatt MIF uten borteseier i årets sesong – to tap og fire uavgjort

MIF fikk en pangstart da Ousseynou Boye ga laget ledelsen etter en corner før tre minutter var spilt. Gjestene var totalt sett det beste laget i første omgang og ledet fortjent. Men i andre omgang ble laget fra eikerbygdene presset mer på defensiven, og levde farlig. Det var ikke noe i si på at trønderne utlignet i det 78. minutt. Uavgjort var greit kampen sett under ett.

Bortekamp mot tabelltoer Ranheim er tøft, og Mjøndalen påførte de det første poengtapet på EKSTRA Arena i år.

– Jeg er glad for poenget siden vi ikke var bedre. I dag manglet vi en del energi og lot Ranheim komme altfor lett til. Vi hadde masse overgangsmuligheter, og burde utnyttet dette bedre. Men vi var for unøyaktige, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Poenget var viktig. Mjøndalen henger med i teten, og ligger på 5. plass etter 13 runder fire poeng bak Ranheim på direkte opprykk.

Fikk drømmeåpning

Mjøndalen fikk en drømmestart på kampen. Allerede etter drøye to minutters tok eikværingene ledelsen. Etter litt møljespill etter corner så dunket MIF-spissen Ousseynou Boye til slutt ballen i nettet fra kort hold.

Etter ledermålet var det mye rotete spill, før MIF fikk en kjempesjanse til å gå opp i 2–0 etter elleve minutter. Pontus Silfwer fant spissen Jibril Bojang med en fin stikkpasning. Bojang kom skrått alene med Ranheim-keeper Even Barli, og sistnevnte fikk reddet til corner – som ble resultatløs.

Ranheim spilte seg gradvis mer inn i kampen, og presset Mjøndalen til å gjøre noen feil på egen banehalvdel. Det ble et par nesten-sjanser til vertene innen omgangen var halvspilt.

Utover i omgangen var MIF flinke til å komme fram på kantene. Noe som førte til flere gode angrep. Blant etter 36 minutter da Boye avsluttet med et godt skudd som Barli reddet. Minuttet senere var Bojang nær ved å gi bruntrøyene, kledd i hvitt for anledningen, da skuddet fra skrå vinkel strøk stolpen.

I det siste kvarteret fikk vi i det hele tatt se mye bra spill av et bevegelig MIF-lag, og det var fortjent at Buskerud-laget ledet ved sidebytte. Etter tidvis å ha vært farlige på overganger.

Ble presset

Ranheim gikk hardt ut etter hvilen. I det 49. minutt var MIF heldige som ikke fikk utligning imot. Trønderne bombarderte målet. Innbytter Kim Ove Riksvold headet i stanga, og det hele endte med at vertene til slutt scoret. Men scoringen ble annullert for offside.

Hva så med Mjøndalen? Jo, etter 55 minutter kontret de tilreisende fint. Amahl Pellegrino dro seg flott fri på venstresiden og skuddet fikk Barli med nød og neppe reddet.

Men MIF slet med å demme opp for aggressive Ranheim-spillere i denne fasen, og levde farlig. Litt senere i sluttomgangen så Ranheim ut til å ha løpt litt fra seg. Vegard Hansens menn fikk noe mer ballinnehav igjen.

Dessverre for MIF var det kun midlertidig. De brune ble for baktunge denne omgangen. Tolv minutter før slutt utlignet Ranheim. Et innlegg ble slått inn fra høyre, og inne foran mål vant Jakob Tromsdal en avgjørende duell og scoret.

På slutten bølget det fram og tilbake. Begge lag skapte noen halvsjanser. I sluttsekundene pådro MIF-backen Magnus Sylling Olsen sitt andre gule kort (farefullt spill) for dagen, og dermed rødt kort.

Fakta Ranheim-MIF

Fotball. 1. divisjon menn:

Ranheim-Mjøndalen 1-1 (0-1)

EXTRA Arena, 706 tilskuere

Mål: 0-1 Ousseynou Boye (3), 1-1 Jakob Tromsdal (77)

Målsjanser: Ranheim 5, MIF 5

Gult kort: Magnus Blakstad, Ranheim

Rødt kort: Magnus Sylling Olsen, MIF (to gule)

Dommer: Torkjell Jonsson Trædal, Årvoll

Innbyttere MIF: Andreas Hellum fra 90. min. for Bojang. Quint Jansen fra 90. min. for Fredriksen

Ranheims lag: Even Barli - Aslak Fonn Witry, Christian Eggen Rismark, Daniel Kvande, Karl Morten Eek, - Magnus Blakstad, Mads Reginiussen, Jakob Tromsdal (Sondre Sørløkk fra 90. min.) - Andreas Rye (Kim Ove Riksvold fra 46. min.), Michael Karlsen (Mats Lillebo fra 84. min.), Torgil Øwre Gjertsen

Spillerbørs

Marco Priis Jørgensen 5

Mads Hansen 5

Ulrik Arneberg 5

Sondre Solholm Johansen 5

Magnus Sylling Olsen 4

Mathias Fredriksen 5

Pontus Silfwer 6

Jonathan Lindseth 4

Amahl Pellegrino 5

Jibril Bojang 5

Ousseynou Boye 6

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags