Målløst i bunnoppgjøret: – Vi så redde ut

MOT SARPSBORG 08: Christian Gauseth og MIF møtte Sarpsborg 08 på Consto Arena søndag kveld.

MOT SARPSBORG 08: Christian Gauseth og MIF møtte Sarpsborg 08 på Consto Arena søndag kveld. Foto:

For andre gang på rad spilte MIF uavgjort 0–0. Det ble altså poengdeling i det uhyre viktige bunnoppgjøret hjemme mot Sarpsborg 08.

DEL

NEDRE EIKER: Det ene poenget sendte Mjøndalen bort fra bunnplassen i fotballens eliteserie fire runder før sutt, men de brune hadde sårt trengt en trepoenger. MIF ligger nest sist, og det er fortsatt – som før runden – ett poeng opp til nettopp Sarpsborg 08 på sikker plass (13. plass).

MIF spilte dermed lagets niende strake kamp (med cup) på rad uten seier. Bunnoppgjøret mot Sarpsborg 08 ble en sjansefattig affære. Hjemmelaget var lenge det mest toneangivende laget, men på slutten kom Østfold-laget sterkere, og bruntrøyene hang litt i tauene.

– Jeg hadde håpet vi skulle være bedre. Vi fikk mye rom, men klarte ikke å utnytte det godt nok. Jeg er litt skuffet over prestasjonen og hadde håpet at vi klarte å skape mer, sier Vegard Hansen som så laget sitt slite med å bryte ned sarpingene:

Det var greit at det ble 0–0 i et oppgjør der begge lag tilsynelatende spilte med høye skuldre.

– Vi så litt redde ut innimellom, medgir Hansen.

MELLOMFORNØYD: MIF-trener Vegard Hansen etter 0-0 hjemme mot Sarpsborg 08.

MELLOMFORNØYD: MIF-trener Vegard Hansen etter 0-0 hjemme mot Sarpsborg 08. Foto:

Få sjanser – stillingskrig

Det skjedde svært lite foran målene i innledningen. Lagene spilte mye på det sikre og tok liten risiko. Noen dødballer ble skapt uten at det ble noen farligheter ut av det.

Mjøndalen var unødvendig upresise i oppspillsfasen og slet med å sette i gang gode angrep. Sarpsborg 08 ble heller invitert til å ta overganger, uten at de klarte å utnytte det.

I det 17. minutt kom MIF plutselig til kampens første store sjanse. Venstreback Vetle Dragsnes gikk på raid. Tonny Brochmann overtok etter hvert og skuddet smøg seg på utenfor den høyre stolpen.

FRISKT PUST: Tonny Brochmann viste tidvis gode takter i søndagens batalje.

FRISKT PUST: Tonny Brochmann viste tidvis gode takter i søndagens batalje. Foto:

Like etterpå var bruntrøyene på gang igjen. Nå hadde det begynt å løse seg litt opp. Sarpsborg 08 ville også være med på leken. Kyle Lafferty hadde en farlig heading like utenfor etter 27 minutter.

Mjøndalen hadde en del ball, man maktet sjelden å finne åpninger i gjestenes forsvar. Det ble for stillestående. Og dødballene var ikke presise nok.

Men MIF-stopper Quint Jansen hadde en heading etter corner som ble reddet på streken.

Første omgang ble avsluttet med et skikkelig sammenstøt mellom de tidligere lagkameratene Sondre Solholm Johansen og Jonathan Lindseth (eks MIF). Det fikk verst ut over Solholm Johansen, som fikk behandling en stund etterpå.

– Det er jevnt og mye stillingskrig, sa MIF-trener Vegard Hansen til Eurosport ved sidebytte.

Sarpsborg traff tverrliggeren

Også andre omgang ble innledet uten de store hendelsene foran de to målene, men Mjøndalen virket mest på hogget. Joackim Olsen Solberg vartet opp med en god heading etter 53 minutter. Sarpsborg-keeper Alexandre Letellier var med på notene.

Sarpsborg 08 kom bedre med etter hvert. Matchen vippet da en time var spilt.

Inn i det siste kvarteret var det Sarpsborg 08 som kjørte mest på. I det 72. minutt sendte bortelagets Gaute Vetti i vei en suser fra langt hold som traff tverrliggeren og gikk ned på streken. Der slapp MIF med skrekken.

- Vi fikk ikke til andreballer og klarte ikke skape noe i den perioden. Vi slet også med å få brukt Olivier Occéan på den måten som vi burde. Det var ikke godt nok. En årsak var at vi begynte å slitne, kommenter Hansen

Men Mjøndalen slet med å komme seg ut av egen sone. Sarpsborg hadde initiativet og kom til innlegg og dødballer. De brune rensket unna så godt de kunne. Kunne MIF få til en sluttspurt?

Delvis fikk MIF løftet spillet noe helt på tampen, men det var ikke nok til skape det nødvendige. Dermed ebbet det ut med 0–0.

MIFs neste kamp er borte mot Odd neste mandag, og nedrykksdramaet lever i beste velgående.

– Det ble ikke avgjort i dag. Det er fire matcher igjen, og jeg tror vi må vinne minst to kamper. Det blir en tøff høst, men jeg har troa på at vi klarer det, sier MIF-treneren, som tar med seg at laget igjen var gode defensivt.

På de tre siste kampene har Mjøndalen kun sluppet inn ett mål.

MIF manglet Sondre Liseth, Jacob Bergström og Jibril Bojang grunnet skader.

PS! For fjerde gang av fire mulige ganger så spilte MIF og Sarpsborg 08 uavgjort i en eliteseriekamp – 1–1 og 2–2 i 2015 og 1–1 og 0–0 i 2019.

Kampfakta Mjøndalen-Sarpsborg 08

Fotball. Eliteserien, menn:

Mjøndalen-Sarpsborg 08 0-0

Consto Arena, 2.273 tilskuere

Målsjanser: MIF 3, Sarpsborg 2

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Magnar Ødegaard, Sarpsborg.

Mjøndalen (4-4-1-1): Julian Faye Lund – William Sell, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Joackim Olsen Solberg (Olivier Occéan fra 63.), Stian Semb , Pontus Silfwer, Tonny Brochmann – Christian Gauseth – Fredrik Brustad (Alexander Betten Hansen fra 83.).

Sarpsborg (4-4-2): Alexandre Letellier – Magnar Ødegaard, Bjørn Inge Utvik, Niklas Gunnarsson, Joachim Thomassen – Ole Jørgen Halvorsen, Gaute Vetti, Kristoffer Zachariassen, Jonathan Lindseth – Kyle Lafferty, Amin Askar (Mustafa Abdellaoue fra 62.).


Artikkeltags