MIF jakter revansj mot Notodden: – Det var et veldig bittert tap

Siste kamp før sommerpausen gikk MIF på et surt 1–0 tap borte mot Notodden. Siden er det blitt seks strake matcher uten nederlag og avansement til direkte opprykksplass.

DEL

NEDRE EIKER: Søndag kl. 18.00 er det nytt møte mellom Mjøndalen og Notodden i fotballens 1. divisjon. Denne gang møtes lagene på Isachsen Stadion i eikerbygda. MIF jakter revansj mot det nyopprykkede laget fra Telemark.

PÅ HOGGET: Trener Vegard Hansen knytter neven etter en av MIFs scoringer mot Sogndal på bortebane i toppkampen tidligere i uka. Det ble 4-3-seier. Søndag kommer Notodden på besøk til Isachsen Stadion.

PÅ HOGGET: Trener Vegard Hansen knytter neven etter en av MIFs scoringer mot Sogndal på bortebane i toppkampen tidligere i uka. Det ble 4-3-seier. Søndag kommer Notodden på besøk til Isachsen Stadion. Foto:

Tirsdag 3. juli hadde MIF muligheten til å ta sommerferie på 2. plass (direkte opprykk) ved å slå Notodden på bortebane, men slik gikk det ikke. Til tross for et stort spillemessig overtak så tapte bruntrøyene 1-0, og det ble i stedet en 4. plass.

Siste: MIF stiller svekket mot Notodden. I tillegg til at Joackim Olsen Solberg må sone karantene er heller ikke Christian Gauseth og Jibril Bojang med mot Notodden grunnet skader. Oliver Occean er også småskadd og starter på benken. Mathias Fredriksen er tilbake etter langtidsskade og er med i elleveren.

LES OGSÅ: MIFs stopperkjempe Sondre (23): – Det føles litt rart å være toppscorer

– Veldig bittert tap

MIF-trener Vegard Hansen legger ikke skjul at det var tungt å ta med seg det tapet inn i ferieukene. Det satt i.

– Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan vi kunne tape den kampen. Det var et veldig bittert tap, men vi skapte ikke nok i forhold den store dominansen, sier Hansen.

Han er forberedt på at Notodden igjen vil ligge kompakte og forsvare seg, og satse på overganger. Clouet er å klare å bryte ned telemarkingene som har tapt de to siste kampene og falt ned på 13. plass – fem poeng foran nedrykkskvalik (14. plass).

Notodden har for øvrig liungen og tidligere Strømsgodset-spiller Kenneth Dokken som trener. Dokken hadde en taktisk triumf i den nevnte kampen mot MIF. På laget fra bluesbyen spiller også eikværingenes gamle helt Erik Midtgarden, som er lagets toppscorer med ni mål.

Også eks MIF-spiller Martin Strange fra Hokksund er i Notodden-stallen, pluss Mathias Gjerstrøm (på utlån fra SIF).

LES OGSÅ: MIF-helten Alfred (20) har spilt organisert fotball i bare et par år

Seks strake uten tap

Mjøndalen ristet etter hvert nedturen mot Notodden av seg, og står med seks strake kamper uten tap etter det – fem seire og én uavgjort. Tirsdag denne uken vant MIF 4–3 over Sogndal i toppkampen på Fosshaugane etter et ellevilt drama. 20-åringen Alfred Scriven kom inn som innbytter på overtid og scoret seiersmålet seks minutter på overtid. Nedre Eiker-laget har tatt tilbake 2.-plassen i det gjenstår ni serierunder.

Nå må MIF lade om på nytt etter den kraftanstrengelsen.

– Ja, dette blir en annen utfordring, og det må vi takle. Det blir garantert ingen lett kamp, uttaler Hansen.

MIF stiller uten Joackim Olsen Solberg mot Notodden grunnet karantene. «Jokke» pådro seg sesongens sjette gule kort (fire i Sandefjord og to i MIF) mot Sogndal. Kapteinen Christian Gauseth sliter med en lårstrekk og måtte forlate banen etter en times spill i saftbygda. Han er usikker.

LES OGSÅ: Slik presterte MIF-spillerne mot Sogndal – «Jokkes» store kamp

Artikkeltags