MIF-jubel for opprykksplass

HAR FLYT: MIF-gutta kunne juble for sine fjerde strake seier og 2. plass på tabellen. Her fra seieren hjemme mot Levanger i slutten av juli.

HAR FLYT: MIF-gutta kunne juble for sine fjerde strake seier og 2. plass på tabellen. Her fra seieren hjemme mot Levanger i slutten av juli. Foto:

Etter å ha gått på noen smeller i Sandnes de siste årene så klarte MIF denne gangen å vinne for første gang siden 2010. Seieren betyr at de brune klatret opp på opprykksplass.

DEL

SANDNES: Det endte 2–0 til Mjøndalen i oppgjøret mot Sandnes Ulf på Sandnes stadion i fotballens 1. divisjon søndag kveld.

MIF ledet fortjent 1–0 ved pause etter en scoring av Jonathan Lindseth, men slet mer mot et aggressivt Sandes-lag etter hvilen. Bruntrøyene holdt imidlertid unna og red av den stormen som kom innimellom. Kampen ble avgjort da innbytter Jibril Bojang kontret inn 2–0 på tampen.

Totalt sett var det ikke noe å si på at poengene ble med tilbake til eikerbygda. MIFs fjerde strake seier, og laget står også med kun ett tap på de siste elleve seriekampene.

Etter å ha holdt nullen for 12. gang på 19 kamper (!) så klatret bruntrøyene opp på opprykksplass (2. plass) og får i hvert fall beholde den plassen noen dager. Sogndal kan ta tilbake 2.-plassen hvis bunnlaget Strømmen slås på bortebane tirsdag.

– Kan ikke si noe annet enn at det er deilig å ligge på 2. plass. Dette var en sterk seier i en vrien bortekamp. Sandnes Ulf stilte et sterkt lag i dag, og vi gjennomførte matchen på en profesjonell måte – selv om vi ikke var så gode i andre omgang, sier MIF-trener Vegard Hansen, som også synes at det er meget behagelig at det nå er sju og ni poeng ned til 5. og 6. plass.

MIF dominerte

Mjøndalen tok straks tak i kampen og hadde mye ball i åpningsminuttene. Etter fem minutter skjøt MIF-kaptein Christian Gauseth hårfint utenfor.

Litt senere headet gjestenes stopper Sondre Solholm Johansen i tverrliggeren etter en corner. Og de brune fortsatte å kjøre på. Sandnes Ulf ble presset på defensiven og kom kun på sporadiske forsøk i angrep.

Inn mot halvspilt omgang kom Sandnes Ulf bedre med i kampen, etter å ha fått løftet spillet litt høyere i banen. Men MIF så fortsatt farligst ut offensivt.

Det var derfor ikke overraskende at det var nettopp Mjøndalen som tok ledelsen 1–0. Scoringen kom etter en kort cornervariant etter 37 minutter. Joackim Olsen Solberg skjøt lavt inn mot mål og ballen snek seg inn i det lengste hjørnet – etter en stuss av Jonathan Lindseth. Sistnevnte fikk til slutt kreditert scoringen.

– Jonathan sa til meg at han var borti ballen. Da får han selvfølgelig den scoringen. Samme det, bare det blir mål, sier «Jokke» til Drammens Tidende.

På slutten av første omgang hadde MIF noen fine angrep, uten at det endte med noen store sjanser. Bortelaget kunne gå til pause med en fortjent ledelse etter en sterk første omgang.

Bojang avgjorde

Også i starten på andre omgang fosset Mjøndalen rett i angrep. Ousseynou Boye kom på et fint løp og skjøt over fra en ganske bra posisjon, men burde muligens ha sendt en pasning i stedet.

Så var MIF heldige som ikke slapp inn et mål da Sandnes Ulf plutselig kom til en gigantsjanse i det 47. minutt. Etter en utboksing fra keeper Sosha Makani dundret Axel Kryger til og ballen gikk i tverrliggeren og ned, men ikke over streken.

Sandnes Ulf var langt mer aggressive i sitt press etter hvilen, noe som tidvis skapte litt trøbbel for bruntrøyene.

Etter hvert virket det som om Mjøndalen hadde bedre kontroll igjen, og hadde flere fine tendenser i angrepsspillet etter rundt halvspilt omgang.

I det 70. minutt var imidlertid svært nære på for Sandnes Ulf igjen. Solholm Johansen reddet på streken etter en corner, og like etterpå hadde vertene nok en farlig corner.

Inn i det siste kvarteret satte Sandnes Ulf inn et press og MIF måtte slå unna i noen situasjoner.

Mot slutten fikk Buskerud-laget stadig flere kontringsmuligheter og matchen ble avgjort da innbytter Jibril Bojang la på til 2–0 etter nettopp en kontring to minutter før slutt. Bojang holdt hodet kaldt og dunket til slutt ballen kontant i nettaket.

Kampfakta Sandnes Ulf-Mjøndalen

Fotball. 1. divisjon menn

Sandnes Ulf-Mjøndalen 0-2 (0-1)

Sandnes stadion, 1.404 tilskuere

Mål: 0-1 Jonathan Lindseth (37), 0-2 Jibril Bojang (88)

Målsjanser: Sandnes Ulf 2, MIF 4

Gult kort: Erixon Danso, Axel Kryger, Sandnes Ulf, Joackim Olsen Solberg, MIF

Dommer: Marius Lien, Otra

Innbyttere MIF: Jibril Bojang fra 67 min. for Boye. William Sell fra 85. min. for Gulden.

Sandnes Ulfs lag: Nicklas Frenderup, Bjørnar Holmvik, Tapio Heikkilä, Jasmin Bogdanovic, Axel Kryger, Akinsola Akinyemi (Akinbola Akinyemi fra 71 min.), Vegard Erlien, Niels Vorthoren, Erixon Danso (Kachi fra 71. min.), Kristian Brix, Sanel Kapidzic


MIF (4-3-3):

Sosha Makani

Alexander Betten Hansen

Quint Jansen

Sondre Solholm Johansen

Vetle Dragsnes

Christian Gauseth

Jonathan Lindseth

Henrik Gulden

Joackim Olsen Solberg

Ousseynou Boye

Olivier Occean

Artikkeltags