MIF mot beste bortesesong: – Det er lov å begynne å drømme nå

SCORET: Jonathan Lindseth jubler her for MIFs utligning til 1-1. Det ble 2-1 til eikværingene.

SCORET: Jonathan Lindseth jubler her for MIFs utligning til 1-1. Det ble 2-1 til eikværingene. Foto:

Det så ut til å gå mot poengdeling for MIF i den vriene bortekampen mot Nest-Sotra, men i kampens siste ordinære spilleminutt dukket kapteinen Christian Gauseth (34) opp og dunket inn seiersmålet.

DEL

SOTRA: Den scoringen sørget for 2–1 til Mjøndalen borte mot Nest-Sotra i fotballens 1. divisjon søndag kveld.

I en jevn forestilling på naturgresset på Ågotnes stadion så tok vertene ledelsen 1–0 på straffespark etter 21 minutter. Elleve minutter senere utlignet Jonathan Lindseth for bruntrøyene, som var kledd i hvitt for anledningen. Stillingen var altså 1–1 helt til kapteinen Christian Gauseth scoret seiersmålet – med et praktskudd i lengste hjørnet fra 16 meter.

– Det er lov å begynne å drømme nå. Når vi klarer å bikke denne type kamper i vår favør så stiger opprykkssjansene, sier Gauseth, som legger til at de også spilte for den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud, som så tragisk døde i en ulykke natt til søndag.

– Ja, vi pratet om det før kampen. Skofterud bodde jo i Mjøndalen og var litt «vår». En gang var Vibeke i garderoben vår på Isachsen og spilte inn en reklamefilm, kommenterer Christian.

MIF tok dermed sin sjette borteseier for sesongen, og det er tangering av rekorden i 1 divisjon med Vegard Hansen som trener (2009-2018, minus 2015-sesongen i Eliteserien). Nedre Eiker-laget ligger dermed an til den beste bortesesongen i «nyere tid». Det er tross alt 13 serierunder igjen, og en god sjanse til å ta flere borteseire.

Den viktige triumfen på Vestlandet gjorde også sitt til at MIF klatret opp til 3. plass, og er kun ett poeng bak Sogndal på direkte opprykksplass (2. plass). Både Sogndal og serieleder Aalesund spilte uavgjort søndag, mens Viking (4. plass) spiller borte mot HamKam tirsdag.

– Det er ikke noe bedre måte på å vinne kamper på enn dette, med seiersmål på slutten. Vi viste en enorm god moral i en bortekamp vi ikke presterte blendende spill. Men det var solid, sier MIF-trener Vegard Hansen til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Slik presterte MIF-spillerne mot Nest-Sotra

Straffe imot

Mjøndalen gikk rett i angrep på Sotra. Allerede før minuttet var spilt slo backen Alexander Betten Hansen inn fra høyre. Olivier Occean headet på mål, men Nest-Sotra-keeper Egil Selvik reddet. God MIF-sjanse. Etter dette fortsatte eikværingene å ha mye ball, mens hjemmelaget satset på kontringer.

Det skjedde lite før Occean fikk til et fint brassespark etter tolv minutter. Ballen gikk noe over. Like etterpå var Nest-Sotra nære på, men det endte med corner – en resultatløs sådan.

Etter rundt kvarteret hadde Nest-Sotra fått løftet sitt spill mer, og presset MIF høyere på banen. Gjestene slet litt med rytmen i spillet i denne perioden

I det det var spilt drøyt 20 minutter fikk Nest-Sotra plutselig straffe da Sondre Liseth gikk over ende innenfor sekstenmeteren etter duell med MIF-forsvarerne Sondre Solholm Johansen og Vetle Dragsnes. Straffen satte Halldor Stenevik sikkert i mål bak MIF-keeper Sosha Makani, som gjorde comeback for de brune denne julikvelden. Dermed 1–0 til vestlendingene.

Lindset utlignet

Scoringen bidro til at Mjøndalen kom enda mer ut av det. MIF tapte for mange andreballer og kom fort på etterskudd.

Men i det 32. minutt slo MIF til og utlignet til 1–1. Et innlegg fra venstreback Vetle Dragsnes ble headet i stanga av Jonathan Lindseth. Sistnevnte plukket opp returen selv inne i boksen og scoret sikkert fra kort hold.

Inn mot pause hadde bortelaget mer kontroll på begivenhetene igjen. Det høye presset fungerte bedre, selv om man ikke kom til store sjanser før pause. Akkurat det gjorde imidlertid Nest-Sotra i omgangens siste sekund, men heldigvis for MIF fikk Makani en finger på ballen.

Seiersmål på tampen

Også i andre omgang var det Mjøndalen som kom best ut av startblokkene, med et klart spillemessig overtak. Men igjen var Nest-Sotra farlig på kontringer.

Seks minutter ut i siste omgang var Joackim Olsen Solberg nær ved å gi MIF 2-1-ledelse  – etter et hælspark etter en corner.

Så kom det en periode der det skjedde svært lite foran de to målene. Matchen vippet og spillet bølget fram og tilbake.

20 minutter før slutt ropte MIF-spillerne på straffe etter at Solberg Olsen angivelig ble revet ned, men dommer Daniel Higraff vinket spillet videre.

Inn i de siste ti minuttene klarte Nest-Sotra å sette et visst trykk på MIF. Det ble et par småfarlige situasjoner.

Det var imidlertid MIF som skulle ta siste stikk. Kapteinen selv Christian Gauseth tok ansvar. I kampens siste ordinære spilleminutt holdt Gauseth ballen i beina rundt sekstenmeteren. Til slutt fikk veteranen i vei skudd som føk inn i det lengste hjørnet. 2–1 til MIF, og det ble også sluttresultatet. Hvilken drømmeavslutning på kampen for de tilreisende. Det var heller ikke ufortjent med borteseier i en jevn batalje.

– Vi har fått beskjed om å skyte mer. Jeg kommer ofte med pasninger, men her bestemte jeg for å gjøre det selv. Det fungerte bra, konkluderer matchvinneren.

Kampfakta Nest-Sotra-Mjøndalen

Fotball. 1. divisjon menn

Nest-Sotra-Mjøndalen 1-2 (1-2)

Ågotnes stadion, 272 tilskuere

Mål: 1-0 Halldor Stenevik (21), 1-1 Jonathan Lidseth (32), 1-2 Christian Gauseth (90)

Målsjanser: Nest-Sotra 3, MIF 5

Gult kort: Quint Jansen, Jibril Bojang, MIF

Dommer: Daniel Higraff, Brodd

Innbyttere MIF: Jibril Bojang fra 60. min. for Boye. Wiliam Sell fra 90. min. for Gulden.

Nest-Sotras lag: Egil Selvik, Bjarte Haugsdal, Daniel Arrocha (Kristoffer Bidne fra 22 min.), Elmin Nurkic, Erlend Hellevik Larsen, Halldor Stenevik (Morten Bjørlo fra 74. min.), Haris Cirak, Kristoffer Nesse Stephensen, Peter Sørensen Nergaard (Mads Songve fra 76. min.), Sondre Liseth, Alexander Dang


MIF (4-3-3):

Sosha Makani

Alexander Betten Hansen

Quint Jansen

Sondre Solholm Johansen

Vetle Dragsnes

Christian Gauseth

Jonathan Lindseth

Henrik Gulden

Joackim Olsen Solberg

Ousseynou Boye

Olivier Occean

Jibril Bojang

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags