MIF tester iransk landslagskeeper

PÅ PRØVESPILL: Kepeeren Sosha Makani (t.h.), som her i aksjon i den asiatiske mesterliagen for iranske Persepolis, skal prøvespille for MIF denne uken.

PÅ PRØVESPILL: Kepeeren Sosha Makani (t.h.), som her i aksjon i den asiatiske mesterliagen for iranske Persepolis, skal prøvespille for MIF denne uken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den iranske landslagskeeperen Sosha Makani (29) er aktuell for MIF.

DEL

NEDRE EIKER: Etter planen skal fotballkeeper Sosha Makani være på prøvespill i Mjøndalen ut uken. 29-åringen har flere både A- og U23-landskamper for Iran, og har inntil nylig spilt for det iranske topplaget Perspolis - som har vært med i den asiatiske varianten av mesterligaen.

– Vi har fulgt Makani en stund, og synes han er en interessant keeper, sier MIFs sportssjef Kenneth Karlsen.

Makani kom til Mjøndalen tirsdag ettermiddag, og gjennomførte deretter sin første trening med 1. divisjonslaget.

LES OGSÅ: Forn legger opp

Straffet etter upassende bukse

Mjøndalen har vært på jakt etter en ny keeper etter at Ivar Andreas Forn overraskende la opp med øyeblikkelig virkning i begynnelsen av mai. Ifølge Karlsen har Nedre Eiker-klubben flere keepere i søkelyset, men Makani er den første aktuelle som er på prøvespill.

– Makani må gjøre et solid inntrykk på treningene hvis det skal være aktuelt å signere ham, melder Karlsen.

Det spesielle med Sosha Makani er at han for tiden er under en seks måneders utestengelse fra fotballkamper innenlands i Iran. Årsaken er at Makani har gått i upassende bukser. Det er strenge regler for den slags internt i Iran. Ifølge en artikkel i theguardian.com er det iranske fotballforbundet som har bestemt dette.

LES OGSÅ: Bundesliga-klubb interessert i MIF-spiller

Konkurrent til Priis Jørgensen

MIF ønsker å ha en ny keeper på plass innen overgangsvinduet åpner 21. juli, og at denne målvakten skal kunne gi det nåværende førstevalget Marco Priis Jørgensen tøff konkurranse. Det var tight mellom sistnevnte og Forn.

Etter at Forn sluttet er det juniorkeeperen Kristoffer Bjørlow Solberg som har sittet på benken i 1. divisjonskampene.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags