MIFs herlige revansj

JUBELKVELD: 3-0-seier over opprykkskandidaten Jerv lar seg høre. Her jubler MIF for én av scoringene.

JUBELKVELD: 3-0-seier over opprykkskandidaten Jerv lar seg høre. Her jubler MIF for én av scoringene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

MIF gikk på et surt tap for Jerv i kvaliken i fjor høst, etter en parodi av en fotballkamp. Tirsdag kveld slo de brune tilbake.

DEL

NEDRE EIKER: Mjøndalen slo Jerv 3–0 på Isachsen Stadion i fotballens 1. divisjon. MIF la grunnlaget for seieren da de var svært effektive i første omgang med to mål på to sjanser – ved Pontus Silfwer og Amahl Pellegrino. Sistnevnte la på til 3–0 i sluttminuttene, og satte punktum for totalt en solid match mot en annen opprykkskandidat. Men uten å briljere.

Dermed fikk bruntrøyene en etterlengtet revansj etter det sure 2-1-tapet for Jerv i den første kvalikkampen i fjor høst. Forholdene på Levermyr stadion var som kjent elendige i uværet i november, og matchen ble avbrutt etter første omgang. Andre omgang ble av forskjellige årsaker spilt først to uker senere.

– Det var ikke en typisk MIF-kamp. Vi forsvarte oss godt og var effektive. Jeg tror ikke vi kommer til å vinne så veldig mange av sånne type kamper 3–0. Jerv var gode, og vi var strålende defensivt, pluss at avslutningene som ga målene var det høy kvalitet på. Men spillemessig var det ikke helt på topp. Skulle gjerne sett at vi styrte matchen mer, sier MIF-trener Vegard Hansen, som konstaterer at eikværingene ligger på 4. plass med sju av ni mulige poeng etter tre serierunder.

LES OGSÅ: – Jeg har ikke møtt noen som er raskere enn meg

Fikk drømmeåpning

Jerv åpnet friskest. Etter fem minutters spill var Ulrik Berglann plutselig helt alene rett foran mål, men MIF-keeper George Bokwe var kjapt ute i situasjonen og blokkerte avslutningen.

Da smalt det i stedet i den andre enden av banen to minutter senere. Mjøndalen-kaptein Pontus Silfwer vant en duell og dro med seg ballen. Svensken skjøt et rapt skudd fra drøyt 20 meter mot det nærmeste hjørnet, som smatt inn i mål bak en forfjamset Jerv-keeper Øyvind Knutsen. Dermed hadde de brune fått en drømmeåpning på matchen.

Etter dette roet det seg litt ned, og spillet bølget fram, og tilbake uten at noen av lagene maktet å skape noen store sjanser. Det ble mye nesten, og gjestene var på gang til å komme igjennom flere ganger. Men MIF slapp litt med skrekken, etter noen unødvendige balltap.

Bruntrøyene skulle imidlertid være effektive i denne omgangen. I det 37. minutt ble det 2–0 til vertene på lagets andre store målsjanse. Venstrevingen Amahl Pellegrino dro til på halv volley i returrommet og ballen føk inn i det høyre hjørnet. En praktfull scoring fra rundt 14 meters hold. «Pelle» feiret målet med et ullteppe (!) rundt seg foran Jerv-fansen, for å minne om sin kalde opplevelse i Grimstad i kvaliken i fjor ...

En grei første omgang av MIF, men det var mye rotete spill. 2–0 var godt betalt etter to mål på to sjanser. Jerv hadde kun én mulighet.

Jerv presset

De tilreisende fra Sørlandet åpnet også best i andre omgang, men maktet bare å komme til en rekke dødballer som de ikke klarte å utnytte. MIF lå litt lavt, og ryddet unna – så vidt ved et par tilfeller. De brune levde noe farlig i denne perioden. Og slik ble kampbildet seende ut utover i omgangen.

Jervs offensiv døde etter hvert litt ut, og MIF hadde bedre kontroll da kampuret tikket mot slutten. Og da luktet vertene på scoring igjen.

3-0-målet kom da også, da Pellegrino igjen viste sin eminente avslutningsteknikk. I det 89. minutt skjøt drammenseren på direkten langt oppe i det høyre hjørnet fra rett innenfor sekstenmeteren. Utvilsomt et perfekt punktum på kvelden for MIF.

Fakta Mjøndalen-Jerv

Fotball. 1. divisjon menn:

Mjøndalen-Jerv 3-0 (2-0)

Isachsen Stadion, 1.537 tilskuere

Mål: 1-0 Pontus Silfwer (7),  2-0 Amahl Pellegrino (37), 3-0 Amahl Pellegrino (89)

Målsjanser: MIF 3, Jerv 2

Dommer: Mads Følstad Skarsem, Steinkjer

Gult kort: Jonathan Lindseth, MIF, Nils Petter Andersen, Jerv

Innbytte MIF: Jibril Boyang fra 63. min. for Stankevicius. Magnus Sylling Olsen fra 82. min. for Fredriksen. Quint Jansen fra 90. min. for Pellegrino

Jerv (4-3-3): Øyvind Knutsen - Brice Wembangomo, Glenn Andersen, Nils Petter Andersen (Espen Knudsen fra 73. min.), Kristoffer Tønnesen - Tobias Collett (Erixon Danso fra 62. min.), Andreas Hagen, Michael Ogunbaro - David Akintola, Alexander Lind (Jakob Toft fra 81. min.), Ulrik Berglann

Spillerbørs MIF (4-4-2):

George Bokwe 6

Mads Hansen 6

Ulrik Arneberg 7

Sondre Solholm Johansen 5

Petter Martinsen 5

Mathias Fredriksen 5

Pontus Silfwer 7

Jonathan Lindseth 5

Amahl Pellegrino 7

Simonas Stankevicius 4

Ousseynou Boye 6

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags