Gå til sidens hovedinnhold

Overgangen gikk i vasken – blir ikke MIF-keeper allikevel

Artikkelen er over 3 år gammel

Øyvind Knutsen (24) skulle bli Mjøndalens nye keeper. Etter å ha trent med laget fredag, strandet overgangen senere på kvelden.

NEDRE EIKER: Fredag ettermiddag var Øyvind Knutsen på plass på Isachsen Stadion i Mjøndalen for å delta på sin første MIF-trening. I utgangspunktet skulle han bli de brunes andrevalg bak kameruneren George Bokwe i serieinnspurten i fotballens 1. divisjon.

Det var fram til overgangen gikk fløyten fredag kveld.

«Mjøndalen IF fikk fredag kveld beskjed fra NFF om at spilletillatelsen til Øyvind Knutsen er trukket tilbake fra NFF. Den skulle ikke vært gitt, da spilleren allerede har spilt for to klubber, Jerv og Hønefoss BK i 2018. Reglementet er klart, ingen spillere kan representere tre forskjellige klubber innenfor én sesong», skriver Mjøndalen på sine nettsider.

Dermed avbrytes overgangen fra Hønefoss BK og Knutsen blir ikke å se når Mjøndalen skal spilles sine fire siste seriekamper.

Drammens Tidende var i kontakt med MIFs sportssjef Kenneth Karlsen fredag kveld.

Er dette noe MIF burde oppdaget, eller handlet dere i god tro?

– Vi kunne nok ha skjønt dette selv, men ble samtidig litt fintet av at Knutsen ikke hadde spilt kamper for A-laget til Jerv i 2018. Når NFF godkjente overgangen antok vi dette var greit. Det var en feil fra NFF å godkjenne, men slikt kan skje. Det er relativt mange ting å ta hensyn til, og ofte er det tidsnød. Fint at NFF fant ut dette før vi eventuelt brukte spilleren, melder Karlsen, som legger til at NFF forvaltning er svært dyktige og gode på dette.

– Har MIF fortsatt en mulighet til å hente en annen keeper i sesongavslutningen?

– Ja, det har vi. Så vi vil fortsette å se på mulighetene her, fortsetter Karlsen.

 

Makani-erstatter

Siden førstevalget Sosha Makani fikk røket det fremre korsbåndet i det høyre kneet på trening tidligere i uken så har MIF jaktet på en erstatter.

– Da vi fikk vite om omfanget av skaden til Makani, besluttet vi å se på mulighetene til å hente inn en ny keeper. Vi går inn i en viktig fase av sesongen og ønsket ikke å ta noen risiko med å kun ha én keeper i A-lagstroppen. Øyvind har erfaring og kvalitet til å kunne bidra på banen om det skulle bli aktuelt, og vi er godt fornøyd med løsningen, sa MIFs sportslige leder Kenneth Karlsen før fadesen ble et faktum.

Knutsen har solid erfaring for Jerv, søndagens motstander, i 1. divisjon. Han har så mange som 113 A-kamper for Grimstad-klubben fra 2014 til 2018 – og var førstevalg en lang periode, men har ikke spilt noen seriekamper for Jerv denne sesongen. Det bidro til en overgang til Hønefoss på sommeren.

– Jeg er MIF-spiller nå, men med min bakgrunn i Jerv, blir det jo litt spesielt å heie på det andre laget. Jeg kjenner jo alle i Jerv, og det skal bli gøy å treffe dem igjen, sa Knutsen til Drammens Tidende fredag ettermiddag.

Nå blir det imidlertid ingenting av møtet med gamleklubben.

Knutsen har i høst spilt for Hønefoss BK i 2. divisjon, og var med på nedrykk til 3. divisjon. Han skulle bli lånt ut til MIF ut 2018-sesongen.

– Det er kult å få muligheten her. Jeg har jo fulgt godt med i 1. divisjon etter at jeg forlot Jerv i sommer, og er imponert over at MIF er der de er, og kun har sluppet inn 16 mål så langt denne sesongen. Det virker som en fin gjeng, og det råder en positivitet i klubben, sa han.

 

 

Kommentarer til denne saken