Så kom MIF-nedturen – første tap siden mai

ROPTE PÅ STRAFFE: Olivier Occéan ville ha straffe etter å ha blitt felt få minutter ut i kampen. Det fikk han ikke, men scoret kampens første mål ikke lenge etter.

ROPTE PÅ STRAFFE: Olivier Occéan ville ha straffe etter å ha blitt felt få minutter ut i kampen. Det fikk han ikke, men scoret kampens første mål ikke lenge etter. Foto:

MIF hadde muligheten til å få et pusterom i bunnstriden med seier mot Lillestrøm, men etter åtte strake kamper uten tap ble det bråstopp på Åråsen.

DEL

LILLESTRØM: Det endte 3–2 til Lillestrøm over Mjøndalen i fotballens eliteserie mandag kveld.

MIF er dermed på 12. plass etter 17 kamper, og det er bare tre poeng ned til direkte nedrykk. Det blir utvilsomt et rotterace i bunnen utover høsten.

Bruntrøyene hadde ikke tapt siden 26. mai (4-1 for Haugesund), og sto med åtte strake kamper uten nederlag (inkludert to cupkamper). Men fem uavgjorte kamper har gjort sitt til at poengene ikke har strømmet inn. Nå kom altså tapet.

Og for ellevte gang på tolv forsøk ble det tap borte mot LSK i Eliteserien. Den hittil eneste seieren kom i 1992 (2-1).

Veteranspissen Olivier Occéan (37) var i storform for MIF og headet inn to mål. Men det hjalp ikke siden det defensive spillet var for svakt. Det er vrient å ta poeng borte ved å slippe inn tre mål.

IRRITERT: MIF-trener Vegard Hansen var irritert da det ble 3-2-tap mot Lillestrøm.

IRRITERT: MIF-trener Vegard Hansen var irritert da det ble 3-2-tap mot Lillestrøm. Foto:

– Det var surt å få den straffen mot oss, og det var soleklar straffe til oss før det. Vi vil imidlertid ikke skylde på dommeren. Men vi viste igjen at vi er gode nok til å spille i denne divisjonen, og vi kom tilbake på slutten igjen. Vi burde fått med oss noe. Mange balltap gjorde det imidlertid vanskelig, sier MIF-trener Vegard Hansen til Eurosport.

MIF ble straffet

Det var Mjøndalen som spilte seg til kampens første store sjanse, og den kom allerede etter to minutter. Vetle Dragsnes la inn fra venstre. Inne foran mål ventet Olivier Occéan. Veteranspissen gikk i bakken i kjempeposisjon, og det ble ropt på straffespark. Men dommer Trygve Kjensli vinket spillet videre.

Ellers bølget det mye fram og tilbake i starten, med LSK som hadde mest initiativ. Men vertene kom kun til noen cornere, som ble resultatløse.

Etter ti minutter fikk vi igjen se kombinasjonen Vetle Dragsnes/Olivier Occean. Denne gang ble det mål. Dragsnes la et nydelig innlegg. Occean steg til værs og headet sikkert i mål – 1–0 til MIF. Flott angrep og avslutning.

Men Mjøndalen var ikke lenge i paradis. Bare minutter senere fikk Lillestrøm straffe, etter at hjemmelagets spiss Thomas Lehne Olsen gikk i bakken – etter en duell med MIFs Akeem Latifu. Nå pekte Kjensli på straffemerket. Arnór Smárason var sikkerheten selv og utlignet til 1–1.

Lillestrøm kom til en del dødballer, og etter 20 minutter var det nære på da Joonas Tamm kom til en god heading. MIF-keeper Julian Faye Lund måtte ut i full strekk for å stoppe det forsøket.

Utover i omgangen ble det mye stillingskrig på midten. Lite skjedde foran målene.

Inn i de siste ti minuttene kom Lillestrøm sterkere, og romerikingene gikk opp en 2-1-ledelse. Igjen var det en dødball. Simen Kind Mikalsen fikk satt hodet på en corner i duell med Joackim Olsen Solberg. Ballen dalte ned i hjørnet bak Faye Lund.

MIF prøvde å slå tilbake før pause. Olsen Solberg knallet til med et frispark fra langt hold etter 40 minutter. Skuddet suste like utenfor.

SCORET TO: Olivier Oceean scoret to mål, men det hjalp ikke på Åråsen.

SCORET TO: Olivier Oceean scoret to mål, men det hjalp ikke på Åråsen. Foto:

Marerittstart og selvmål

Mjøndalen fikk en marerittstart på den andre omgangen. Buskerud-lagets forsvar rygget for mye. Simen Rafn førte an for LSK og slo inn foran mål. Der satte en uheldig Olsen Solberg ballen i eget mål. Et selvmål og 3–1 til kanarifuglene etter 48 minutter.

Nå var MIF skikkelig ute å kjøre. Man slet med balansen i laget, og så ut til å være i ferd med å gå opp i limingen. Bortelaget serverte overganger til Lillestrøm gang på gang.

Hva med MIF offensivt da? Jo, etter 53 minutter skjøt Occean på innsiden av stolpen og ut. Det var uhyre nære.

Vegard Hansens menn var mer på hogget nå. Noen minutter senere kom MIF på en flott kontring. Det endte med at Dragsnes skjøt like utenfor.

Smarason var deretter farlig frempå for Lillestrøm med en heading, men Faye Lund fikk slått over.

Men Occean ville ikke gi seg denne kvelden. Innbytter Quint Jansen løftet fint inn foran mål. Canadieren var helt fri på bakerste stolpe og headet enkelt inn reduseringen til 3–2 i det 70. minutt. Så var det match igjen.

Mjøndalen prøvde febrilsk å utligne det siste kvarteret. Laget kom til noen dødballer, nesten-sjanser og trykket tidvis på. Men lyktes ikke.

PS! Joackim Olsen Solberg pådro seg sitt fjerde gule kort for sesongen og må stå over oppgjøret mot Brann hjemme søndag.

Gauseth selvkritisk

I et intervju med Eurosport etter kampen så var MIF-kaptein Christian Gauseth oppgitt over at dommer Trygve Kjensli ikke dømte straffe til de brune, da Occean gikk i bakken. Han mener MIF ofte får dommeravgjørelser mot seg, og at motstanderne får herje for mye med lagets rutinerte spiss uten at det dømmes.

Men Gauseth var fremfor alt selvkritisk etter 3-2-tapet, og mente at han spilte for svakt.

- Jeg er så svak i dag, at jeg bare må konsentrere meg om meg selv. Den prestasjonen jeg har i dag er så hinsides alt jeg står for at jeg blir flau. Jeg skal ta meg god tid, komme meg hjemover - og se denne kampen på nytt. Og så skal jeg lære av det. Jeg sviktet laget mitt, uttaler Gauseth til kanalen.

Kampfakta Lillestrøm-Mjøndalen

Fotball. Eliteserien menn:

Lillestrøm-Mjøndalen 3-2 (2-1)

Åråsen stadion, 5.544 tilskuere

Mål: 0-1 Olivier Occéan (10), 1-1 Arnór Smárason (str. 13), 2-1 Simen Kind Mikalsen (36), 3-1 Joackim Olsen Solberg (selvmål 48), 3-2 Occéan (70).

Målsjanser: Lillestrøm 7, MIF 5

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden

Gult kort: Joackim Olsen Solberg (29), Pontus Silfwer (43), Stian Aasmundsen (87), Mjøndalen.

Mjøndalen (4-3-3): Julian Faye Lund – Akeem Latifu (William Sælid Sell fra 69.), Sondre Solholm Johansen, Joackim Olsen Solberg, Vetle Dragsnes – Stian Semb Aasmundsen, Christian Gauseth (Quint Jansen fra 68.), Pontus Silfwer – Tonny Brochmann, Olivier Occéan, Sondre Liseth (Fredrik Brustad fra 84.).

Lillestrøm (4-4-1-1): Marko Maric – Simen Rafn, Tobias Sahlquist, Joonas Tamm, Simen Kind Mikalsen – Aleksander Melgalvis (Frode Kippe fra 90.), Daniel Pedersen, Fredrik Krogstad, Kristoffer Ødemarksbakken (Sheriff Sinyan fra 80.) – Arnór Smárason (Erik Brenden fra 89.) – Thomas Lehne Olsen.

Artikkeltags