Seieren glapp for MIF mot LSK

PÅ HØYDEN: MIF og Magnus Sylling Olsen (i midten) var fullt på høyde med Lillestrøm i lørdagens treningskamp på Isachsen Stadion,  men det ble 2-1-tap.

PÅ HØYDEN: MIF og Magnus Sylling Olsen (i midten) var fullt på høyde med Lillestrøm i lørdagens treningskamp på Isachsen Stadion, men det ble 2-1-tap. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mjøndalen leverte tidvis en solid match mot eliteserielaget Lillestrøm og ledet 1–0 ved pause, men seieren glapp i andre omgang.

DEL

NEDRE EIKER: Det var til slutt Lillestrøm som stakk av med en 2-1-seier i treningskampen i fotball på Isachsen Stadion lørdag.

Mjøndalen var absolutt med høyden mot gjestene fra eliteserien, og det var ikke noe si på at MIF ledet 1–0 ved pause etter en scoring av Amahl Pellegrino. I andre omgang scoret LSK to mål i løpet av noen minutter drøyt midtveis. Det ene en stor tabbe av keeperen Georges Bokwe, kameruneren som er på prøvespill. Gjestene fra toppserien var totalt sett bedre i andre omgang, og vant fortjent sånt sett.

– Første omgang er jeg veldig godt fornøyd med, men i andre omgang mistet vi mye av intensiteten og slapp Lillestrøm altfor lett til i de første 30 minuttene. Det var irriterende å ikke få et bedre resultat, siden vi gjorde så mye bra, sier MIF-trener Vegard Hansen.

LES OGSÅ: Millionoverskudd i MIF

Pellegrino scoret

Det skjedde svært lite i åpningsminuttene. Lillestrøm lå som ventet lavt i en 4-4-2-formasjon, og MIF slet med å finne åpninger. Etter elleve minutter gikk MIF-spissen Ousseynou Boye bra på løp i bakrom. Det ble såpass farlig at LSK-keeper Arnold Origi kom ut og forhindret Boye ulovlig, og pådro seg gult kort. Litt senere var tidligere MIF-spiss Bajram Ajeti på farten. Ajeti var igjennom, men skuddet fikk de brunes keeper på prøve, Georges Bokwe, hendene borti – og til LSK-corner.

I det 17. minutt sto backen Petter Martinsen for MIFs første skudd på mål.  Origi fikk problemer med skuddet og måtte gi retur – men ingen brune var frempå der. Direkte etter det hadde gjestenes Chigozie Udoji en fin sjanse ved bakerste stolpe, men avslutningen gikk utenfor. Det skjedde en del i denne perioden.

Spillet bølget mye fram og tilbake, men LSK var farligst. MIF kom imidlertid mer til offensivt i det man nærmet seg en halvtime spill.

Det var noe på gang i MIFs angrepsspill, og etter 35 minutter skulle vertene lykkes. Kingsley Olie gjorde et flott forarbeid på høyrekanten. Nigerianeren kom seg forbi sin oppasser, og la inn foran mål. Til slutt havnet ballen i beina på Amahl Pellegrino. MIF-angriperen fikk god tid og prikket skuddet utakbart i det lengste hjørnet. 1–0 til de brune.

To minutter senere fikk Pellegrino sjansen igjen, men denne gangen gikk skuddet fra god posisjon høyt over.

I en jevnspilt første omgang var det ikke noe å si på at 1. divisjonslaget ledet.

LES OGSÅ: Kamerunsk landslagskeeper trener med MIF

Kjempetabbe av keeper

Lillestrøm gikk rett i angrep etter hvilen og Udoji skjøt like utenfor. Der var MIF-forsvaret stillestående. Så kom en liten periode der hjemmelaget viste fine tendenser, og at det var like før man klarte å bryte igjennom LSK-forsvaret.

Det var etter hvert i stedet Lillestrøm som skulle utligne etter 68 minutter. Simen Kind Mikalsen fikk for mye rom i MIF-feltet, og han kunne enkelt skyte i det høyre hjørnet fra rundt ti meters hold.

To minutter senere gjorde prøvespiller Bokwe en fatal feil. Den kamerunske landslagskeeperen prøvde å drible, men mistet ballen til Lillestrøms Mats Haakenstad. Sistnevnte hadde ingen problemer med å score i tomt mål. Dermed hadde romerikslaget snudd matchen i løpet av to minutter.

LSK hadde også tatt over kampen i denne perioden, og MIF hadde litt problemer med å henge med.

Mjøndalen fikk reist seg i sluttfasen. Spiss-innbytter Andreas Hellum var centimeter fra å utligne til 2-2, da han fikk en tå på ballen ved lengste stolpe i det 83. minutt. Etter det skapte MIF også noen halvsjanser, men det endte 2–1 til laget fra Åråsen.

Fakta Mjøndalen-Lillestrøm

Fotball. Treningskamp:

Mjøndalen-Lillestrøm 1-2 (1-0)

Isachsen Stadion,  208 tilskuere

Mål: 1-0 Amahl Pellegrino (35), 1-1 Simen Kind Mikalsen (68), 1-2 Mats Haakenstad (70)

Målsjanser: MIF 3, LSK 6

Dommer: Ole Johnny Ulleberg, Skrim

Gult kort:  Arnold Origi, Bajram Ajeti, Aleksander Megalvis,  Stefan Antonijevic, Simen Kind Miikalsen, alle LSK

MIF (4-4-2): Georges Bokwe - Mads Hansen, Ulrik Arneberg, William Sell (Magnus Syling Olsen fra 12 min.), Petter Martinsen - Kingsley Olie, Pontus Silfwer, Jonathan Lindseth, Amahl Pellegrino (Lars Mendonca Fuhre fra 78. min.) - Ousseynou Boye (Andreas Hellum fra 79. min.), Thomas Sørum (Simonas Stankevicius fra 46 min.)

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags