Sju strake kamper uten tap for MIF. Fortsetter den gode trenden?

Det er over to måneder siden sist MIF tapte en fotballkamp. Søndag innleder de brune høstsesongen med bortekamp mot Tromsø.

DEL

NEDRE EIKER: Oppgjøret i fotballens eliteserie spilles på Alfheim stadion søndag kl. 18.00.

Disse starter for MIF (4-3-3):

Julian Faye Lund - Vetle Dragsnes, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Akeem Latifu - Stian Semb Aasmundsen, Christian Gauseth, Pontus Silfwer - Joachim Olsen Solberg, Olivier Occéan, Sondre Liseth.

Etter en tidvis trøblete innledning på sesongen med mange innslupne mål, så har Mjøndalen tettet igjen bak etter 4-1-tapet for Haugesund hjemme 28. mai. Siden er det blitt sju strake kamper uten tap, hvis vi tar med cupmatchene, og kun tre baklengsmål.

FORRIGE MØTET: Her fra vårens oppgjør mellom Mjøndalen og Tromsø. Da endte det 1-1 på Consto Arena.

FORRIGE MØTET: Her fra vårens oppgjør mellom Mjøndalen og Tromsø. Da endte det 1-1 på Consto Arena. Foto:

Men var lenge problemet for MIF at de hadde trøbbel med å vinne jevne eliteseriekamper. Laget sto med fire uavgjort på rad i serien før den knallsterke 2-0-triumfen over topplaget Odd på Consto Arena kom i siste kamp før sommerpausen.

– Den var viktig. Trepoengeren ga oss selvtillit og pusterom, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Etter halvspilt serie - før denne runden - ligger nyopprykkede Mjøndalen på 11. plass, men det er kort vei til både midten og nedrykksplass. Alt kan skje, men Hansen er optimistisk og godt fornøyd med forutsetningene for fortsettelsen.

God statistikk mot TIL

Første motstander i høstsesongen er altså Tromsø på bortebane. TIL ligger a poeng med bruntrøyene, men er på plassen bak med dårligere målforskjell.

– Jeg tror vi har en god sjanse. Vi er minst like gode som Tromsø. Det er et spillende lag som varierer veldig i prestasjonene, uttaler Hansen.

MIF-treneren kan glede seg over en god statistikk mot Tromsø. Nedre Eiker-laget har ikke tapt i de seks siste kampene mot nordlendingene. Tre seire, tre uavgjort og null tap siden 1992, men Hansen har ledet de brune i de siste fem oppgjørene mot TIL. I tillegg utklasset MIF tromsøværingene da det ble 5–1 i en treningskamp på eget kunstgress i vinter.

– Ja, det stemmer. Jeg kan ikke huske å ha tapt mot Tromsø. Flere gode opplevelser er det blitt, konstaterer Hansen.

Mjøndalen må imidlertid klare seg uten toppscorer Tonny Brochmann (indreløper/kant) mot Tromsø. Dansken soner karantene grunnet fire gule kort. Det åpner for at Pontus Silfwer sannsynligvis spiller fra start i sitt comeback, og utgjør midtbanetrioen sammen med Christian Gauseth og Stian Semb Aasmundsen.

Makani eller Faye Lund

Spørsmålet er hva MIF gjør på keeperplassen. Sosha Makani er spilleklar etter korsbåndsskaden, men har ikke spilt en kamp siden i fjor høst. Julian Faye Lund har voktet Buskerud-lagets mål i de siste kampene. Han er på utlån fra Rosenborg, og avtalen gikk opprinnelig ut 5. august, men er nå forlenget til ut august.

– Vi vurderer fortløpende keepersituasjonen. Makani ser bedre og bedre ut på trening, mens Faye har vært veldig god i de siste kampene. Det er ikke bestemt hvem som starter mot Tromsø, kommenterer Hansen.

LES OGSÅ: MIF-spiss lånes ut

Artikkeltags