Superomgang var ikke nok for MIF – mistet tomålsledelse

En knallsterk første omgang av MIF og 2-0-ledelse var ikke nok til å sørge for seiersfest på fotballens festdag – 16. mai. Lillestrøm kom grusomt tilbake etter pause.

DEL

NEDRE EIKER:  Det endte uavgjort 2–2 i fotballens eliteserie mellom Mjøndalen og Lillestrøm torsdag kveld.

MIF leverte tidvis festspill i første omgang og ledet fullt fortjent 2–0 etter scoringer av Sondre Solholm Johansen og Tonny Brochmann. Det så meget bra ut for vertene. Så kom LSK langt sterkere etter hvilen og scoret to ganger. I det 78. minutt utlignet Thomas Lehne Olsen. Bruntrøyene ble liggende mye lenger tilbake på banen i andre omgang og slet mer i de siste 45 minuttene.

Men surt for hjemmelaget siden de ledet 2-0 og skapte masse før avbrekket - og dominerte stort. MIF ligger fortsatt på 9. plass.

– Vi blir feige synes jeg. Vi orket ikke å presse høyt lenger og slapp dem gjennom sentralt da de hadde to spisser. Så var vi feige bakover og ga dem mellomrom. Vi blir passive, lave og feige, det så ut som vi ikke orka mer, sa en åpenbart skuffet Vegard Hansen til Eurosport etter kampen.

– Totalt overlegne

MIF-treneren sa til kanalen at de visste gjestene ville legge om i pausen og gjøre noen forandringer, men fikk altså ikke stoppet de gule og svarte.

– Førsteomgangen er noe av det beste vi har gjort. Der er vi totalt overlegne. Men så er det ofte sånn i fotball at når man er så gode i førsteomgangen, så har ikke det andre laget noe å tape. Enten ville vi få nummer tre, eller så skjer noen ganger det som skjedde her nå. Dette må vi lære av, dette var urutinert og dumt.

Også målscorer Brochmann var skuffet etter poengdelingen i Mjøndalen.

– Det er akkurat det vi snakket om i pausen at vi ikke skulle gjøre, svarte Brochmann da han fikk spørsmål om hva som skjedde.

– Vi blir lave og så får de bølge på bølge og får sjanser. Det kommer enkelte situasjoner hvor vi slipper litt folk og så får de to (mål). Det er skuffende.

MIF briljerte

Lite skjedde i åpningsminuttene. Mjøndalen fikk et par dødballer det kun var litt småfarlig. Begge lagene trillet mye ball. Vertene hadde et lite initiativ.

Den første sjansen til MIF kom etter tolv minutter da Sondre Liseth skjøt over fra kort hold. De brune viste fine tendenser. Noen minutter senere var Liseth på farten igjen. Da kom venstrekanten til en farlig heading. Buskerud-laget stresset ofte LSK-spillerne til å gjøre feil på egen banehalvdel.

Så kom MIF til en gigantsjanse etter 27 minutter. Joackim Olsen Solberg la inn et frispark og Sondre Solholm Johansens heading traff innsiden av stolpen – og ut. Nå var eikværingene klart best og burde ledet. Etter rundt en halvtime brente kapteinen til med et langskudd som gikk like over.

Scoringen måtte komme. Det skjedde etter corner i det 33. minutt. Jokkes serve traff hodet til Solholm Johansen ved bakerste stolpe som headet i mål. Fortjent 1-0-ledelse til MIF.

Mjøndalen bare fortsatte kjøret. Etter 39 minutter var MIF-spissen Olivier Occéan på vei igjennom. Lillestrøm fikk med nød og neppe avverget. Et par strakser etterpå var det Olsen Solberg som knallet til fra skrå vinkel. Kanarifuglene hang i tauene.

Og så satte MIF et perfekt punktum på første omgang med en praktscoring. Fredrik Brustad kom til dødlinja på høyresiden. Innlegget ble møtt av Tonny Brochmann ved første stolpe som styrte ballen nydelig opp i nettaket – og 2–0. Angrepet startet med en fin pasning fra Christian Gauseth.

MIF var etter hvert klart best i første omgang. LSK hadde ingenting å komme med.

LSK kom tilbake

Lillestrøm byttet tre i pausen og var noe bedre med i innledningen på andre omgang. Bortelaget spilte seg til en første da sjansen da innbytter Arnór Smárason kom til avslutning fra ganske god posisjon, men MIF-keeper Mathias Eriksen Ranmark reddet.

Etter 60 minutter reduserte også Lillestrøm. Et frispark ble slått inn i feltet og LSK-stopper slang fram beinet og scoret. Dermed 2–1 og ny spenning i matchen. Det virket passivt av MIF-forsvaret der.

Ingn tvil om at Lillestrøm var på hogget i denne perioden, og at Mjøndalen slet mer i forhold til den flotte første omgangen. MIF ble mer og mer dype i sitt spill utover i siste omgang.

LSK presset på for utligning, og den kom tolv minutter før slutt. Til slutt fikk klubbens toppscorer Thomas Lehne Olsen altfor god til å prikke et skudd inn i det venstre hjørnet. Dermed var man like langt og 2–2.

På slutten var det Lillestrøm som var det mest tonenagivende laget, men det ebbet ut med 2-2.

Kampfakta Mjøndalen-Lillestrøm

Fotball. Eliteserien menn:

Mjøndalen-Lillestrøm 2-2 (2-0)

Consto Arena, 2.380 tilskuere

Mål: 1-0 Sondre Solholm Johansen (33), 2-0 Tonny Brochmann (45), 2-1 Tobias Sahlquist (60), 2-2 Thomas Lehne Olsen (78).

Målsjanser: MIF 7, LSK 4

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Sondre Solholm Johansen, Fredrik Brustad, Tonny Brochmann, Mjøndalen.

Mjøndalen (4-3-3): Mathias Eriksen Ranmark – Akeem Latifu, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Joackim Olsen Solberg – Tonny Brochmann, Christian Gauseth, Stian Semb Aasmundsen – Fredrik Brustad (William Sell fra 66.), Olivier Occéan, Sondre Liseth (Jibril Bojang fra 83.).

Lillestrøm (4-4-1-1): Marko Maric – Simen Rafn, Tobias Sahlquist, Sheriff Sinyan, Josef Brian Baccay – Aleksander Melgalvis, Alex Dyer (Kristoffer Ødemarksbakken fra .), Daniel Pedersen, Erik Brenden (Fredrik Krogstad fra .) – Daniel Gustavsson (Arnór Smárason fra 46.) – Thomas Lehne Olsen.

Artikkeltags