Tar MIF tilbake 2.-plassen?

MIF er tilbake på direkte opprykksplass med seier hjemme mot Åsane.

DEL

NEDRE EIKER: Oppgjøret i fotballens 1. divisjon spilles på Isachsen Stadion tirsdag kveld klokken 19.00.

Mjøndalen er et av de store formlagene i divisjonen, og jakter sin femte strake seier. Sist helg klatret MIF for første gang i år opp på direkte opprykksplass (2. plass) etter en sterk 2-0-seier mot Sandnes Ulf på bortebane.

MYE MIF-JUBEL: MIF-spillerne har hatt mye å juble for i det siste. Tirsdag kveld er Åsane motstander på Isachsen Stadion.

MYE MIF-JUBEL: MIF-spillerne har hatt mye å juble for i det siste. Tirsdag kveld er Åsane motstander på Isachsen Stadion. Foto:

Etter helgens kamper 1. divisjon er bruntrøyene på 3. plass, men har sjansen til å ta tilbake 2.-plassen fra Viking med tre poeng hjemme mot Åsane (13. plass). Dette er en match der MIF er store forhåndsfavoritter.

Men MIF-trener Vegard Hansen kommer med en advarsel.

– Den siste uken har Sogndal tapt for bunnlagene Strømmen og Florø. Det beviser at ingen kamper er lette. Vi er nødt til å være maksimalt skjerpet, sier Hansen.

Han legger til at Åsane er et lag med mye offensiv kraft og nevner navn som Dennis Antwi, Håkon Lorentzen og Erik Huseklepp (hvis tilbake etter strekkskade).

Bruntrøyene har levert i 2018-sesongen, men Hansen er ikke så fornøyd med innsatsen på hjemmebane. Det er blitt kun én hjemmeseier ned mer ett mål (4-0 mot Levanger 22. juli).

– Ja, vi leter en stabil hjemmeform, konkluderer treneren.

Hansen håper at nysigneringen Tonny Brochmann (ny fra Stabæk) skal bidra sterkt til det. Dansken er i troppen til tirsdagens kamp og kan bekle alle rollene på midtbanen og begge kantene.

Siste: Her er MIF-laget og Brochmann starter i angrep. Henrik Gulden og Ousseynou er ute med skader.

MIF: Sosha Makani – Alexander Betten Hansen, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Christian Gauseth, Mads Gundersen, Jonathan Lindseth – Joackim Olsen Solberg, Tonny Brochmann, Olivier Oceean.

PS! MIF har en god statistikk mot Åsane. De brune er ubeseiret på de fem siste oppgjørene, og i fjor vant Hansens menn 3–0 hjemme. I vår vant MIF 2–0 i Bergen.

Artikkeltags