Tar MIF tilbake tabelltoppen?

Artikkelen er over 1 år gammel

MIF hadde spillefri i helgen, og da benyttet Viking muligheten å ta over serieledelsen. Men tirsdag kveld kan de brune ta tilbake tetposisjonen to runder før slutt.

DEL

NEDRE EIKER: Da spiller Mjøndalen «hengekampen»  i fotballens 1. divisjon mot HamKam på Briskeby (kl. 19.00).

Det begynner virkelig å dra seg til i tetstriden. MIF, Viking og Aalesund kjemper om to direkte opprykksplasser, mens ett av lagene må nøye seg med 3. plass og kvalikspill om opprykk. Før tirsdagens oppgjør på Hamar topper Viking ett poeng foran Nedre Eiker-laget, mens Aalesund er ett poeng bak der igjen.

To seire = opprykk

Med seier mot HamKam kan Mjøndalen ta teten to poeng foran Viking og fire foran Aalesund foran de to siste rundene. Søndag møtes dessuten MIF og Viking i toppkamp (kl. 12.00) på Isachsen Stadion. Med trepoenger både mot HamKam og Viking kan bruntrøyene feire opprykk søndag. Hvis ikke det går, så får eikværingene en siste sjanse til direkte opprykk i siste serierunde borte mot Florø 11. november. Seier i to av de tre siste betyr uansett opprykk.

På OPPLØPSSIDEN: MIF-trener Vegard Hansen kan føre de brune tilbake til Eliteserien i løpet av de neste ukene.

På OPPLØPSSIDEN: MIF-trener Vegard Hansen kan føre de brune tilbake til Eliteserien i løpet av de neste ukene. Foto:

MIF-trener Vegard Hansen synes man er i en god posisjon, og skulle det gå galt på Briskeby så ligger de brune på opprykksplass før de to siste rundene uansett.

Men Mjøndalen og Hansen satser selvfølgelig hardt på full pott på hedmarken. MIF har tross alt spilt tolv strake seriekamper uten tap, og er også divisjonens beste bortelag med ni seire på 13 matcher.

– Ja, vi har vært veldig solide borte, der motstanderne har gitt oss mye rom. Det tror jeg også kan skje mot HamKam. Men vi møter et lag som er i god form. Vi og HamKam er nummer én og to på formtabellen på de siste ti kampene. Det blir som alltid tøft og jevnt i de fleste kampene i 1. divisjon, sier Hansen.

HamKam har også en del å kjempe for. Med seier blander hedmarkingene seg inn i kampen om kvalikplass (seks beste). I øyeblikket ligger «Kamma» på 10. plass fire poeng fra siste kvalikplass (6. plass).

Fire i faresonen

Hansen melder om en skadefri tropp, bortsett fra den langtidsskadde keeperen Sosha Makani. Vamouti Diomande har imidlertid slitt litt med sykdom i det siste.

Ellers har MIF fire spillere som må stå over neste kamp hvis de får et gult kort til. Det er Sondre Solholm Johansen (tre gule), Christian Gauseth (tre gule), Joackim Olsen Solberg (sju gule) og Jibril Bojang (fem gule).

Slik spiller MIF, Viking og Aalesund på slutten:

MIF:

HamKam (B), Viking (H) og Florø (B).

Viking:

MIF (B) og Kongsvinger (H).

Aalesund:

Levanger (H) og Strømmen (B).

Artikkeltags