Tidlig straffescoring ikke nok for MIF

SCORET: MIF-jubel etter at Tonny Brochmann ga vertene ledeselen 1-0 på straffe i første omgang.

SCORET: MIF-jubel etter at Tonny Brochmann ga vertene ledeselen 1-0 på straffe i første omgang. Foto:

Mjøndalen fikk en drømmestart med straffescoring av Tonny Brochmann etter drøyt ti minutter, men det holdt ikke til årets første trepoenger på hjemmebane.

DEL

NEDRE EIKER: Det endte nemlig med poengdeling 1–1 mellom Mjøndalen og Tromsø i fotballens eliteserie 2. påskedag.

MIF hadde flere store sjanser til å avgjøre, men Tromsø kunne også tatt med seg alle poengene etter flere gigantiske muligheter på tampen. De brune var lenge best spillemessig, men TIL kom bra på slutten. Så derfor er uavgjort et greit resultat.

Tonny Brochmann ga bruntrøyene ledelsen 1–0 på straffe etter drøyt ti minutter, men Olli Valakari utlignet for nordlendingene i det 54. minutt.

– Dette gir vi vekk. Vi gir det vekk på en forferdelig keepertabbe og på at vi ikke er drapsmenn i boksen. Vi produserer så mange store sjanser uten å score. Det er sinnssykt irriterende, freste Gauseth etter kampen før han la til:

– Skal vi stå i denne divisjonen, så må vi vinne disse type kampene. Jeg savner ordentlig drapsmenn. Vi gir det bort, og det er så dårlig.

I et annet intervju med Drammens Tidende sa MIF-kapteinen følgende:

– Vi skal vinne en kamp som dette ti av ti ganger. Muligheten var gyllen – som et koldtbord med roastbiff, reker og flesk. Men så tok vi ingenting. Vi forsynte oss ikke, sier Gauseth og rister på hodet.

MIF må dermed vente på den første hjemmeseieren i Eliteserien på lenge. Den forrige triumfen kom 16. august 2015 – 2–1 mot Haugesund. Siden er det blitt fem tap og én uavgjort.

Drømmeåpning

Mjøndalen viste fine tendenser i åpningsminuttene, og etter ti minutter fikk vertene straffe da Fredrik Brustad ble ulovlig lagt ned av Tromsøs Juha Pirinen innenfor sekstenmeteren. Tonny Brochmann satte straffesparket kontant i mål. 1–0 og drømmestart for MIF.

Hjemmelaget fortsatte med fine kombinasjoner, og var nær ved å lykkes etter 18 minutter. Det endte opp i en corner som det ikke ble noe ut av.  Men en corner like etter ble atskillig farligere. MIF kjørte matchen. TIL var kun småfarlige på noen kontringer.

Etter rundt en halvtimes spiss kom Mjøndalen i bølger mot Tromsø-målet. Bare tilfeldigheter gjorde at det ikke ble kjempesjanser ut av det. MIF presset høyt og skapte trøbbel for gjestene.

Tromsø kom mer med inn i det siste kvarteret av omgangen. Laget hadde mye ball, og den første store sjansen kom i det 39. minutt. Veteranen Morten Gamst Pedersen fikk stilt inn sikret bra på et frispark. Men MIF-keeper Julian Faye Lund var oppunder tverrliggeren og slo til corner. De brune ledet fortjent ved pause.

– Vi har relativ bra kontroll. Bare å fortsette, men vi må ikke bli stresset. Innimellom slo vi vekk ballen unødvendig, sa MIFs Fredrik Brustad til Eurosport i pausen.

UTLIGNING: MIF hadde taket på det, men så utlignet plutselig til 1-1 etter 54 minutter. Det var en kalddusj for de brune.

UTLIGNING: MIF hadde taket på det, men så utlignet plutselig til 1-1 etter 54 minutter. Det var en kalddusj for de brune. Foto:

Utligning etter tabbe

Bare tre minutter ut i andre omgang kunne det stått 2–0 til Mjøndalen. Spissen Sondre Liseth var farlig frempå og ballen rullet forbi stanga.

Men i det 54. minutt skjedde det som ikke skulle sett med MIF-øyne. Brochmann mistet ballen høyt opp og Tromsø kjørte kontring. Det endte med at Onni Valakari fikk i vei et skudd som til slutt gikk i mål. MIF-keeper Faye Lund burde helt klart avverget det målet, men 1–1 sto det.

MIF var noe rystet etter den kalddusjen og kom ut av den fine rytmen. Men Nedre Eiker-laget fikk en enorm mulighet til å ta ledelsen 2–1 etter 67 minutter. Brochmann satte imidlertid returen like over.

Nå vippet kampen. Spillet bølget fram og tilbake. Snaue kvarteret før slutt fikk MIF nok en kjempesjanse. Denne gangen var det innbytter Alfred Scriven som skjøt over fra en fin posisjon. Den så mange i mål ...

Det gjorde minst like mange da MIF-stopper Sondre Solholm Johansen misset på et tilbakespill til keeper Faye Lund fem minutter før slutt. Heldigvis for MIF bommet TIL-innbytter Mikael Norø Ingebrigtsen nærmest på åpent mål. Samme mann hadde også en stor sjanse til i sluttminuttene.

Tromsø presset voldsomt et vaklende MIF i sluttminuttene, men de brune red av stormen. I de siste sekundene hadde også eikværingene store sjanser ved Christian Gauseth og Quint Jansen. Det kunne vippet begge veier.

Kampfakta Mjøndalen-Tromsø

Fotball. Eliteserien menn:

Mjøndalen-Tromsø 1-1 (1-0)

Consto Arena, 2.058 tilskuere

Mål: 1-0 Tonny Brochmann, straffe (11), 1-1 Onni Valakari (54)

Målsjanser: MIF 7, Tromsø 6

Dommer: Espen Andreas Eskås, Bækkelaget

Gult kort: Alfred Scriven, MIF, Anders Jenssen, Tromsø

Innbytte MIF: Mathias Fredriksen fra 70. min. for Fredrik Brustad. Alfred Scriven fra 70. min. for Sondre Liseth. Jibril Bojang fra 90. min. for Vetle Dragsnes

Tromsøs lag: Jacob Karlstrøm - Anders Jenssen, Simen Wangberg, Juha Pirinen - Robert Taylor, Morten Gamst Pedersen, Lasse Nilsen (Mikael Norø Ingebrigtsen fra 62. min.) - Kent-Are Antonsen (Artem Sokol fra 79. min.), Onni Valakari - Daniel Berntsen, Marcus Holmgren Pedersen

MIF:

Julian Faye Lund

Akeem Latifu

Quint Jansen

Sondre Solholm Johansen

Vetle Dragsnes

Christian Gauseth

Stian Semb Aasmundsen

Tonny Brochmann

Fredrik Brustad

Joackim Olsen Solberg

Sondre Liseth

Artikkeltags