– Vi har en desperasjon og en utrolig sterk vilje til å rykke opp

MIF har ti seriekamper igjen og ligger ett poeng unna direkte opprykk. Trener Vegard Hansen mener laget er meget godt rustet i opprykkskampen utover høsten.

DEL

NEDRE EIKER: – Det er det beste laget vi har hatt i MIF i min tid som trener her. Jeg er ikke fornøyd med alle spillets faser, men kvaliteten på enkeltspillere har aldri vært bedre – og stabiliteten og soliditeten i mannskapet er utmerket, sier Vegard Hansen optimistisk.

Vi tok en prat med Mjøndalens profilerte trener på hans kontor på Isachsen Stadion før tirsdagens toppkamp mot Sogndal på Fosshaugane (kl. 19.00). MIF (3. plass) har en mulighet til å få et seks poengs forsprang på Sogndal (4. plass) og igjen klatre opp på 2.-plassen (direkte opprykk) i fotballens 1. divisjon.

Siste: MIF stiller dette laget mot Sogndal. Jibril Bojang er tilbake i startelleveren for første gang på en stund:

Sosha Makani - Alexander Betten Hansen, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes - Christian Gauseth, Jonathan Lindseth, Tonny Brochmann - Joackim Olsen Solberg, Jibril Bojang, Olivier Occean.

Sogndal-kampen er den første av de siste ti kampene for bruntrøyene, og den vel tøffeste på papiret. Hansen tror det blir en hard kamp mot Aalesund (1. plass), Viking (2. plass) og nevnte Sogndal helt inn.

– Vi er jevngode med de andre lagene i toppen. Fokuset vårt har hele tiden vært å ta en av de to øverste plassene. Gjør vi ikke det blir jeg skuffet, men da får vi satse på en god kvalik (3.-6. plass), uttaler moingen.

LES OGSÅ: MIFs unike opprykkssjanse

Tenker opprykk

Hansen har aldri lagt skjul på at sesongen i Eliteserien i 2015 ga mersmak, men at klubben ikke helt var klar for toppnivået da. Ønsket etter å komme tilbake er stort. Nå mener Mjøndalen-treneren at det virkelig er på tide igjen, og at klubben er klar for oppgaven.

– Vi har en desperasjon og en utrolig sterk vilje til å rykke opp. Alle våre valg nå handler om å klare opprykk, melder Hansen.

– Men hvis dere ikke klarer opprykk. Hvor stor er eventuelt den nedturen?

– Det blir en skuffelse, men hvis så skjer får vi bare prøve på nytt neste år. Da er et godt fundament lagt. Vi føler ikke noe press i MIF. Det er bare det at ønsket om å rykke opp er så sterkt, og vi mener vi er gode nok, kommenterer treneren.

Overgangsvinduet ble stengt for snaue to uker siden, og Vegard Hansen gir uttrykk for at MIF er vinneren av overgangsvinduet i 1. divisjon i sommer. Tonny Brochmann (midtbane/angrep), Olivier Occean (spiss), Sosha Makani (keeper, tilbake etter utlån) og Joackim Olsen Solberg (midtbane/forsvar) er Hansen meget fornøyd med å få inn i stallen.

Nå gjenstår det å få laget til å fungere hundre prosent. Defensivt har det vært optimalt med bare tolv innslupne mål, men bare 28 mål er ikke bra nok for et topplag. Angrepsspillet har tidvis vært for dårlig.

– Jeg synes vi har et godt grunnspill. Med Occean og Brockmann i laget er det gode forutsetninger for et bedre angrepsspill, pluss at Mathias Fredriksen (høyrekant) er på god vei tilbake etter skade, konkluderer han.

I tillegg bør hjemmeformen bedres i de siste fem seriekampene på Isachsen Stadion. MIF har vært klart best borte til nå.

LES OGSÅ: Nesten matchvinner i MIF-debuten: – Den så jeg inne

Trenger seks seire

Hansen tror Mjøndalen bør vinne minst seks av de ti siste kampene for å rykke direkte opp. Da ender man opp rundt 60 poeng  – hvis det blir et par uavgjorte i tillegg.

– Men egentlig er jeg ikke så opptatt av sånn statistikk. Fokuset er på neste kamp hele tiden.

En dårlig vårsesong har ødelagt de brunes sjanser til direkte opprykk ved tidligere anledninger. Laget fra Nedre Eiker leverer nemlig alltid gode høstsesonger – «høstlaget MIF», hvis vi ser bort ifra 2015 i Eliteserien.

– Det er litt farlig å tro at det skal gå bra for MIF hver høst. Dette er på grensen til overtro. For det er ingen automatikk, og det må jobbes knallhardt. Men på den annen side blir jeg overrasket hvis vi leverer dårlig. Jeg tror vi blir gode i høst også, humrer Hansen.

PS! MIF stiller uten Henrik Gulden (ankelskade) og Ousseynou Boye (ribbeinsskade) mot Sogndal.

MIFs program

Mjøndalens ti gjenstående kamper i 1. divisjon fotball 2018:

28. august: Sogndal (B).

2. september: Notodden (H).

16. september: Tromsdalen (B).

25. september: Aalesund (H).

2. oktober: Kongsvinger (H).

7. oktober: Ull/Kisa (B).

21. oktober: Jerv (H).

30. oktober: HamKam (B).

4. november: Viking (H).

11. november: Florø (B).

Artikkeltags