Gå til sidens hovedinnhold

Dette får MIF til å tro på opprykk

Artikkelen er over 7 år gammel

MIF-trener Vegard Hansen er ikke fornøyd med bare å få møte Brann i kvaliken. Han vil rykke opp, og tror på det.

NEDRE EIKER: – Vi skal selge oss dyrt i Bergen og gi mjøndølingene en kjempeopplevelse i returkampen på hjemmebane, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Det er midt på dagen søndag. 15 timer etter at det vanvittige fotballdramaet på Mjøndalen stadion tok slutt – da MIF slo Bærum 4–1 etter ekstraomganger i 2. kvalifiseringsrunde til Tippeligaen. Vi tar en telefon til Vegard Hansen. Moingen har fortsatt ikke landet helt etter den magiske MIF-kvelden.

Men nå er det Brann (14. plass i Tippeligaen) som gjelder. MIF møter favoritten fra Bergen i dobbeltkamp (hjemme/borte) om en plass i neste års eliteserie. Første kamp går på Brann Stadion førstkommende søndag, mens returmatchen spilles på Mjøndalen stadion onsdag 26. november.

– En fantastisk mulighet

– Vi har en fantastisk mulighet. MIF er ikke fornøyd med bare å få sjansen til å møte Brann i play off, men vi vil opp – og føler oss klare for å ta steget, uttaler Hansen.

Det var ingen spillemessig «høydare» mot Bærum, men MIF viste en unik lagmoral og vinnervilje – lenge med én mann mindre i ekstraomgangene – som blir et solid våpen også mot Brann.

Tore Strand, Brann-kommentator i Bergens Tidende, skriver «nå må Brann gjøre seg klar til to nye knalltøffe dueller mot Vegard Hansens krigere», og har også en mistanke om at Brann-trener Rikard Norling var fornøyd så lenge Bærum ledet. Strand antyder at MIF er en mye verre motstander for vestlendingene. Norling var for øvrig til stede på Mjøndalen stadion lørdag kveld, men ønsket ikke å uttale seg om kampen til pressen etterpå.

Et annet moment som taler til MIFs fordel er at bruntrøyene slo Brann 2–1 på bortebane i cupens 3. runde i fjor. MIF-spillerne har dette friskt i minne, og vet at det er mulig.

– Det er selvfølgelig en positiv greie, som vi bruker inn mot kampen, sier Hansen.

MIF-treneren poengterer at det «bare» var et par tusen tilskuere i fjorårets cupkamp, og at det vil bli noe helt annet nå med sannsynligvis fullsatt stadion – rundt 17.000 tilskuere.

– Det blir et voldsomt trykk fra publikum. Noe som kan slå ut begge veier. Men Brann har et stort press på seg. Det er krise hvis de rykker ned. Ingen forventer noe av oss.

LES OGSÅ: Kvalikdrama i Mjøndalen

I ekstase etter seieren

«Dio» trolig klar

MIF må garantert stille uten Christian Gauseth i første oppgjør mot Brann, siden spissen pådro seg rødt kort mot Bærum. MIF-supporterne fryktet det verste da den driblesterke kantspilleren Vamouti Diomande måtte gi seg i første ekstraomgang. Nå viser deg seg at det trolig kun dreide seg om en krampe, og at det sannsynligvis er ingen fare med «Dio».

Ivorianeren blir viktig mot Brann. Ellers er det en snakkis i miljøet at siste gang Brann rykket ned, i 1985, var det MIF som sørget for det. Bruntrøyene vant 3–1 i Bergen i siste runde den gangen. Kan MIF sende Brann ned igjen? Klubbsangen «Å nå skal vi Branna slå» runget i veggene lørdag, og er i alle fall mer aktuell enn noensinne ...

LES OGSÅ: - Jeg har aldri vært så lykkelig

Se MIF-gutta synge "Brann'a slå"

Les flere saker om MIF

Kommentarer til denne saken