HamKam-spiss til Mjøndalen

Pål Alexander Kirkevold kommer fra HamKam.

Pål Alexander Kirkevold kommer fra HamKam. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Pål Alexander Kirkevold er enig med MIF om en toårskontrakt.

DEL

NEDRE EIKER: Sportssjef i Mjøndalen IF, Kenneth Karlsen, er fornøyd med signeringen.

Del på Facebook

- Han er en spiller vi har store forhåpninger til. Vi har vært ute etter en spisstype som Pål i flere år, sier Karlsen.

Blir satset på

Kirkevold forteller at en prat med trener Vegard Hansen var avgjørende for at han valgte MIF.

- For meg er dette veldig spennende. Jeg har fått inntrykk av at jeg vil bli satset på som spiss, sier 21-åringen, som har spilt mye kant for HamKam denne sesongen.

Kirkevold har spilt to sesonger i Hamar-klubben. Sesongen før det spilte han for Molde 2. 21-åringen er en typisk kraftspiss, som denne sesongen har scoret åtte mål på 26 kamper i Adeccoligaen. I opprykkssesongen til HamKam i fjor, scoret han 19 mål.

- I HamKam har han vist at han har nivået inne, og vi tror han kommer til å bli en veldig god Adeccospiller fremover, sier sportssjef Karlsen. Sportssjefen legger til at man fremover vil bli enige med HamKam om utdanningskompensasjon, og at spilleren skal gjennomgå medisinske tester i neste uke.

Kirkevold er den andre spilleren MIF har sikret seg denne uka. Bodø/Glimt-spilleren Anders Karlsen ble mandag klar for de brune.

Idris valgte Mjøndalen

Midtbanespilleren er enig med MIF om å forlenge kontrakten. Drammens Tidende skrev for seks dager siden om at Aziz Idris var blitt tilbudt ny kontrakt av Mjøndalen. Dette tilbudet har han nå valgt å takke ja til. Ifølge sportssjef Kenneth Karlsen gjenstår det bare formaliteter før ghaneseren signerer kontrakten.

- Det er første gang en MIF-spiller har valgt Mjøndalen over en annen klubb ved endt kontraktstid. Av praktiske årsaker har ikke Idris signert kontrakten ennå, men dette regner vi med å ha i orden i løpet av neste uke, sier Karlsen, som er veldig fornøyd med at spillere som Anders Karlsen, Pål Kirkevold og Aziz velger MIF over andre tilbud.

Den robuste midtbanespilleren har vært en viktig brikke for Mjøndalen i årets sesong. Han har spilt 26 ligakamper for de brune, og pådratt seg syv gule kort. Etter sesongen har han vært ønsket av blant annet Kongsvinger.

Den tidligere Alta-spilleren har nå bodd i Norge så lenge at han trolig innvilges permanent arbeids- og oppholdstillatelse neste år. Dette gjør at han kan jobbe ved siden av å være heltidsspiller på minstelønn i MIF.

Artikkeltags