NEDRE EIKER: For to år siden ble Lier-gutten solgt til Fredrikstad for rundt 400.000 kroner.

Torsdag ble det klart at Hansen returnerer til gamle trakter.

28-åringen hadde ett år igjen av kontrakten med Fredrikstad, men den er nå terminert. Han var på radaren til flere klubber, blant annet en i Tippeligaen, men i bunn og grunn var valget enkelt.

- Jeg har følt meg veldig ønsket hele veien, og det betyr mye for meg. Jeg går nå til en mindre klubb, men ikke nødvendigvis noe dårligere klubb, sier Mads Hansen.

- Fantastisk signering

- Dette er en fantastisk signering for klubben. Vi har jobbet lenge med dette og er utrolig glad for at det har gått i orden, sier sportssjef Kenneth Karlsen.

Og fastslår:

- Vi anser Mads Hansen som en av de klart beste midtbanespillerne i 1. divisjon.

28-åringen var i en årrekke den største profilen til bruntrøyene, og han var med hele veien fra 3. divisjon til 1. divisjon. Nasjonalt er Hansen kanskje mest kjent for det fantastiske soloraidet mot Hønefoss i cupen i 2009, en prestasjon som sikret ham gullballen.

Aktuell for flere klubber

Den tidligere Strømsgodset-spilleren var aktuell for flere klubber på høyere nivå før Fredrikstad kom på banen, deriblant Godset. Oppholdet i plankebyen startet bra med scoring i debuten, og han spilte fast i første halvdel av 2011-sesongen.

I fjor ble det bare fire kamper fra start, og han fikk store deler av sesongen spolert grunnet skade. Tiden i Fredrikstad har også vært preget av at klubben har slitt tøft både sportslig og økonomisk, med opptil flere trenerskifter.

Sesongen i fjor endte med nedrykk og dermed møter han gamle lagkamerater iført brun drakt i 2012.

- Jeg er veldig revansjelysten etter fjoråret, insisterer Hansen.

- Jeg føler jeg har spilt litt med håndbrekket på i de to årene i Fredrikstad. Slike ting har gjerne med selvtillit og trygghet å gjøre. Jeg føler jeg har noe uoppgjort, fortsetter han.

Surfer på bloggbølge

Mads Hansen har også slått seg på bloggbølgen i løpet av sin tid i Fredrikstad. 28-åringen fant ut at han hadde vel mye fritid som heltidsspiller, og bestemte seg for å opprette en fotballblogg. Den er blitt en stor suksess med rundt 10.000 unike brukere per dag, og han har planer om å fortsette med denne geskjeften som Mjøndalen-spiller.

Den nye MIF-spilleren hadde for øvrig 540.000 sidevisninger på det meste forrige måned. Det sier litt om interessen for bloggen hans.

Men i 2013 håper Mads Hansen å få mest oppmerksomhet for prestasjonene på banen - og ikke bak tastaturet.