MIF ønsker Midtgarden

Erik Midtgarden (24, i gult) er ønsket av Mjøndalen. Her i en kamp mellom Lillestrøm og Strømsgodset.

Erik Midtgarden (24, i gult) er ønsket av Mjøndalen. Her i en kamp mellom Lillestrøm og Strømsgodset. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Mjøndalen håper å få i stand en leieavtale med Lillestrøms Erik Midtgarden (24).

DEL

NEDRE EIKER: Lysluggen fra Skien var i en stor suksess i den brune drakten i 2009 og 2010. Nå ønsker MIF å gjenoppta samarbeidet.

Midtgarden har ikke spilt en eneste kamp for Lillestrøm denne sesongen, og Romerike-klubben skal være villig til å sende ham ut på lån når overgangsvinduet åpner 1. august.

– Vi er i dialog med Erik, og vi er uformelt enige med Lillestrøm. Vi har et håp om å få til noe, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Søndag fikk MIF en skikkelig nedtur da de tapte 3-0 for Sandefjord.

Les flere saker om MIF på dt.no

Hyppige klubbskifter

Midtgarden banket inn 23 mål på to sesonger i Mjøndalen, et imponerende tall med tanke på at han ble brukt som alt fra høyreback til sentral midtbane og spiss.

De gode prestasjonene i MIF førte ham tilbake til moderklubben Odd Grenland, men oppholdet i Skien ble av det kortvarige slaget. Etter bare en halv sesong i Odd la Midtgarden ut på en noe kronglete ferd i Europa.

Han takket først ja til en avtale med Vitesse Arnhem, men ble sporenstreks utleid til nederlendernes «farmerklubb» Flora Tallinn. Midtgarden fikk med seg 15 kamper i den estiske hovedstaden, før han bestemte seg for å reise hjem til Norge og Lillestrøm.

24-åringen fikk spilletid i vinterens treningskamper, men rett etter seriestart ble han skadet. Midtgarden har derfor ikke vært på banen i en eneste seriekamp for LSK.

Mulig utleie til gamleklubben Mjøndalen har han ikke ofret så mange tanker.

– Foreløpig er det uaktuelt. Først og fremst vil jeg prøve å spille meg inn på laget her i LSK, sier Midtgarden.

LES OGSÅ: Stor pågang på SIF-MIF i cupen

Kan bli aktuelt senere

Han utelukker imidlertid ikke MIF hvis den planen mislykkes.

– Det er mulig våre veier krysses senere, sier Midtgarden.

Etter hva Drammens Tidende erfarer ligger MIF godt an i løypa dersom Midtgarden bestemmer seg for å droppe ned en divisjon. Men han vil primært forbli i Tippeligaen – enten i Lillestrøm eller en annen klubb.

Mjøndalen sliter som kjent med mange skader, og det gjør at klubben sonderer markedet etter mulige forsterkninger.

I utgangspunktet er det ikke mer midler igjen på den budsjettposten, men noe frigjøres fordi så vidt mange spillere er sykmeldt.

Drammens Tidende vet at MIF også har sjekket muligheten for å låne inn gamle kjenninger som Mads Hansen (Fredrikstad) og Martin Rønning Ovenstad (Strømsgodset), men det lar seg neppe gjøre. Hansen vil ikke forlate kriserammede FFK, mens SIF har sagt foreløpig nei til utleie av Rønning Ovenstad.

LES OGSÅ: MIF føler de kan hamle opp med hvem som helst

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags