Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø-treneren tror på Mjøndalen

Artikkelen er over 7 år gammel

Tromsø seiler opp som klar opprykksfavoritt, men trener Steinar Nilsen tror Mjøndalen kommer til å gi "Gutan" konkurranse i toppen av divisjonen.

Oddsspillerne har gjort Tromsø til den store favoritten foran helgens sesongåpning i 1. divisjon. Du får i snitt under to ganger pengene tilbake om de rødhvite rykker rett opp igjen til eliteserien.

– Det tar vi som et stort pluss, sier Nilsen til NTB om favorittstempelet som er satt på hans lag.

Han tror allikevel mange lag vil melde seg på i kampen om opprykk, og nevner Mjøndalen som et av lagene som kan gi nordlendingene konkurranse.

– Både oss og Hønefoss, som gikk ned, er det forventninger til. Ranheim og Mjøndalen ser bra ut. Sandefjord og selvsagt FFK, det er mange lag som ser ut som de har hatt en bra vinter, sier Tromsø-treneren.

LES OGSÅ: Fra Godset til kretsen

Gjennomtrekk i 1. divisjon

Flere av klubbene i 1. divisjon har gjort omfattende endringer i spillerlogistikken foran sesongen.

13 mann inn, 14 mann ut er fasit i Hønefoss. Ringerikingene har mistet flere av sine beste spillere etter nedrykket fra eliteserien i fjor høst. Helge Haugen, Steve Clark, Riku Riski, Mikkel Vendelbo, Alexander Mathisen og Kevin Larsen er blant profilene som har forsvunnet.

Klubben tilhører likevel opprykksfavorittene, om en skal tro spillselskapene. De gir rundt sju ganger pengene tilbake om HBK vinner 1. divisjon.

Sandefjord skuffet i fjor, men vestfoldingene håper Lars Bohinen skal kunne løfte klubben. Pål Alexander Kirkevold er hentet fra Mjøndalen, hvor han scoret hele 14 mål sist sesong.

Mjøndalen på sin side har hentet seks spillere foran 2014-sesongen. Sandefjord gir knappe åtte ganger pengene tilbake, mens MIF som vinner i 1. divisjon gir knappe elleve i odds.

LES OGSÅ: Haglund ble klar for MIF

Tunge navn til FFK

Fredrikstad har ryddet opp i elendig økonomi. Fortsatt kjører østfoldingene på sparebluss, men veteranen Christian Berg er hentet hjem fra Bodø/Glimt. Bjørnar Holmvik, Steffen Nystrøm og Dag Alexander Olsen er andre navn som bør styrke FFK.

Alta er ventet en tøff sesong på nedre halvdel. Finnmarkingene har hentet hele tolv spillere i vinter. Kristiansund har ni nye spillere, mens hele elleve har forlatt klubben siden sist.

Nyopprykkede Nest Sotra har hentet inn elleve spillere, men er ventet å ta turen rett ned i 2. divisjon igjen. Henrik Gjesdal, Christian Tveit og Bjarte Haugsdal er likevel navn som bør gi klubben et løft.

Strømmen har hele 15 nye spillere, men har også elleve spillere i avgang, viser overgangsoversikten til 100 prosent fotball.

Uten hovedsponsor

Søndag går 1. runde i herrenes 1. divisjon, men Norges Fotballforbund har ikke klart å lande ligasponsorat for 1. divisjon.

– Vi er i forhandlinger, men er ikke i mål, sier kommunikasjonsdirektør Svein Graff i Norges Fotballforbund til NTB.

NFF har den siste tiden landet avtaler for over 100 millioner kroner med Norsk Tipping og Statoil, men har slitt med å finne en erstatter for Adecco når det gjelder navnerettighetene for 1. divisjon.

LES OGSÅ: Har aldri sett MIF bedre

Kommentarer til denne saken