Uavgjort for nervøst MIF

I starten av andre omgang koblet bruntrøyene grepet om matchen.

I starten av andre omgang koblet bruntrøyene grepet om matchen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

MIF hadde tydelig åpningsnerver da det nye stadionet ble åpnet med match mot Bryne i kveld.

DEL

NEDRE EIKER: Det endte uavgjort 1–1 i 1. divisjonsoppgjøret, og det var greit i en rotete kamp.– Vi var stressede og nervøse fra begynnelsen av. Det var ganske åpenbart. Vi fikk aldri noen ro i laget, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Han innrømmer at spillerne lot seg prege av at dette var en historisk kamp i Nedre Eiker.

– Vi var klar over faren på forhånd, og snakket om det. Derfor fokuserte vi på enkle arbeidsoppgaver før kampen, kommenterer Hansen.

LES OGSÅ: – En historisk dag

2000 på tribunen

Det har lenge vært mye oppmerksomhet rundt åpningskampen på nye Mjøndalen stadion, og etter åpningsseremonien ventet snaue 2000 tilskuere spent på den første MIF-scoringen på det nye stadionet. Men den var det Bryne som sto for. På gjestenes første sjanse scoret Kai Risholt, da han umarkert ved bakerste stolpe styrte lett inn 1–0. Dette skjedde etter at et frispark ble slått inn fra høyre.

- Vi fikk aldri noen ro i laget

MIF forsøkte å slå tilbake og lyktes glimtvis, men spillet var oppjaget – og det gikk for mye i rykk og napp. Vertene kom til et par gode sjanser, og i det 39. minutt fikk vi høre historiens første jubelbrøl på Mjøndalen stadion. Pål Kirkevold fant spisskollega Adrian Paul. Sistnevnte kom alene med Bryne-keeper Anders Kristiansen fra litt skrått hold. Paul “chippet” ballen elegant over målvakten og i mål. Dermed 1–1.

LES OGSÅ: Jubler for nytt stadion

- Best i slutten av første

I starten av andre omgang koblet bruntrøyene grepet om matchen. MIF-midtstopper Rhett Bernstein fikk en scoring tvilsomt annullert, og Paul var uhyre nær en ny nettkjenning. Spissen rundet keeper, og skulle sette ballen i tomt mål – men vinkelen ble mulig litt for skrå, og han skjøt i nettveggen.

– Våre beste perioder var i slutten av første og starten av andre omgang. Da fikk vi vist noe av det vi kan, melder Hansen.

– Vi må være bedre enn dette

Utover i andre omgang dabbet MIF noe av, og på slutten var det Bryne som var nærmest scoring. Blant annet reddet MIF-keeper Ivar Andreas Forn mesterlig da Bryne-innbytter Kim Robert Nyborg fikk avsluttet fra god posisjon.

- Må være bedre enn dette

Det ebbet ut med 1-1, og MIF ligger på 11. plass etter fire poeng på tre kamper.

– Vi må være bedre enn dette. Det er bare i korte perioder spillet fungerer, oppsummerer Hansen, som satser på at åpningsnervene er borte til neste hjemmekamp – mot Hødd 13. mai.

LES OGSÅ: Innviet nytt stadion i Mjøndalen

Hvordan synes du MIF-spillerne gjorde det i kampen? Gi din stemme på spillerbørsen!

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags