Modum Bordtennisklubb revansjerte høsttapet

Istvan Moldovan vant den viktige kampen mot Raymond Gonzales, og sendte Modum på god vei mot seier over serieleder B-72. FOTO: LISA SELIN

Istvan Moldovan vant den viktige kampen mot Raymond Gonzales, og sendte Modum på god vei mot seier over serieleder B-72. FOTO: LISA SELIN

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Modum Bordtennisklubb revansjerte seg fra bortetapet for B-72, og vant 4–2 på hjemmebane. Det betyr delt serieledelse.

DEL

MODUM: Wang Bing satte standarden fra første ballveksling med sin tidligere lagkamerat Martin Røste, og vant som det burde være 3–0.

Istvan Moldovan skjønte tegningen og virket veldig skjerpet da han møtte Raymond Gonzales i det som skulle vise seg å bli en liten nøkkelkamp.

Bordtenniskjennere på Modum mente Moldovan ikke hadde spilt så godt på ti år da han avsluttet alle de tre settene best.

For Gonzales ga ham kamp lenge, men veteranen var skarpest da settene skulle avgjøres.

Svenske Anders Sjøstrand fikk ikke den åpningen han ønsket mot Erik Berner, og lå raskt under 7-1, og dermed gikk førstesettet.

Sjøstrand skjerpet seg og reduserte først, og utlignet deretter til 2–2 i sett. I det femte og avgjørende settet så han lenge ut som en vinner, men han formelig parkerte og ble tilskuer da Berner ristet bort hengehodet han hadde dratt på i store deler av kampen.

B-72-spillerne viste stort styrke da han snudde sistesettet til seier 11–7. Dermed sto det 2–1 i kamper.

Ren oppvisning

Bing hadde mye å revansjere etter at Gonzales feide ham av banen i høstmøtet på Lørenskog.

– Da kom jeg ikke i gang før kampen var over, forteller Bing.

Denne gangen vant han åpningssettet 11–8 etter at alle marginale baller gikk hans vei.

I det andre settet gjorde han flest feil, mens det var en ren oppvisning av kineseren da han vant tredjesettet 11–1.

Noen enkle feil i fjerdesettet gjorde det spennende, men han dro det hele i land med 11–8.

– Jeg gjorde noen taktiske feilvurderinger i 2. settet, men ellers så følte jeg at jeg hadde kontroll. Jeg var sulten på revansj, og hadde vel grei kontroll etter hvert, mener Bing.

En «rysare»

Med 3-1-ledelse var Modum sikret minst ett poeng i toppoppgjøret, men Istvan Moldovan var lysten på å sikre hjemmeseier i møtet med Erik Berner.

Han hadde da også flere matchballer underveis, men det gikk til fem sett, og der vant Berner til slutt 20–18 i det svensken ville kalt en rysare.

Svenske Sjøstrand fikk da muligheten til å avgjøre det til Modums fordel, og han gjorde jobben mot Martin Røste, og vant tre strake sett.

4-2-seieren sendte Modum opp på 13 poeng, på samme poengsum som B-72. Bak følger Fokus på 11 poeng.

Advarsel

– Det ble en bra kveld for oss, og alle våre tre spillere var veldig skjerpet, og lystne på å revansjere høsttapet, forteller Rune Johansen i MBTK.

Han kom med en liten advarende pekefinger etter seieren.

– Det er en like viktig kamp på lørdag når Laksevåg kommer på besøk med kanskje sitt beste lag noensinne, mener Johansen.

Laksevåg er et av lagene som jager de to topplagene, og er bare to poeng etter dersom de vinner en hengekamp mot Høyenhall.

Artikkeltags