Modum bordtennisklubb styrker gullhåpet

TRIPPEL NORGESMESTER. Istvan Moldovan vant single-NM i 2000, 2001 og 2006. Nå er han tilbake i Modum-drakt også i seriespillet.  FOTO: PER ABRAHAM GRENNÆS

TRIPPEL NORGESMESTER. Istvan Moldovan vant single-NM i 2000, 2001 og 2006. Nå er han tilbake i Modum-drakt også i seriespillet. FOTO: PER ABRAHAM GRENNÆS

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Med signeringen av Istvan Moldovan er Modum Bordtennisklubb enda større favoritt til å vinne sluttspillet.

DEL

MODUM: Moingene har vunnet fire sesonger på rad, sluttspillet er den gjeveste lagtittelen i norsk bordtennis.

- Vi har nå den beste eneren, den beste toeren og den beste treeren. Det er ingen tvil om at vi er best på papiret. Men det teller jo ikke, sier leder Rune W. Johansen.
Likevel var han offensiv nok til å booke Modum Kulturhus på semifinale- og finaledatoen dagen etter signeringen av Moldovan.

Beste lag i grunnspillet får hjemmekamp i semifinale og finale.

Norgesmester

Moldovan kom til Modum fra Romania på 90-tallet, og har med noen unntak av proffspill i Tyskland og Sverige spilt for Modum-klubben. Forrige sesong spilte han i den svenske eliteserieklubben BTK Rekord i Helsingborg.

- Jeg tror det gikk tålig greit, han vant vel omtrent like mange kamper som han tapte. Men svenskene gjør som oss, og går ned fra fire til tre på laget, og dermed var det ikke lenger plass til Moldovan, sier Johansen.

36-åringen skal ikke ha vært interessert i å spille for en dårlig svensk eliteserieklubb, og valgte derfor å satse alt på Modum.

I norsk målestokk er han en toppspiller, med tre NM-gull i single. Han skal fortsatt bo i Halmstad med sin svenske kone, der datteren går i barnehage og han selv studerer idrettspsykologi.

- Istvan har lovet på tro og ære at han skal trene bordtennis med stjernene i Halmstad minst to ganger i uka og fysisk to ganger. Fire økter holder i massevis, mener Johansen.

I Halmstad vil han få matching mot Jørgen Persson, Fredrik Håkansson og kineseren som ble årets spiller i den svenske eliteserien.

Tøft laguttak

Modum vil dermed bestå av Wang Bing, Anders Sjöstedt, Joachim Sørensen og Pål Thon Korsgård, i tillegg til nysigneringen. Planen er at 18-årige Korsgård skal få flere sjanser i år, mens Sørensen antakelig forsvinner til studier i Australia i februar.
Det er bare plass til tre spiller ei hver kamp.

- Moldovan skal være disponibel til alle kamper, sier Johansen.
Men han kommer ikke til å bruke ham hver gang.

Tøffest motstand regner han med å få fra Stord og B-72 som begge er på jakt etter to nye enere.

- Resten av lagene virker det allerede som har resignert, konkluderer Johansen.

Artikkeltags