Vikersund godkjent som K-200

STØRRE: Vikersundbakken har ikke blitt fysisk større, men fått godkjent K-punkt på 200 meter. Det er fem meter lenger enn den gang Johan Remen Evensen satte verdensrekord.

STØRRE: Vikersundbakken har ikke blitt fysisk større, men fått godkjent K-punkt på 200 meter. Det er fem meter lenger enn den gang Johan Remen Evensen satte verdensrekord. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Allerede i dag hoppes det for første gang i K-200-metersbakken i Vikersund.

DEL

MODUM: Det Internasjonale Skiforbundet (FIS) har i dag resertifisert Vikersundbakken og godkjent den med K-punkt 200 meter, skriver Bygdeposten.

Da Johan Remen Evensen satte verdensrekord med 246,5 meter i 2011 hadde bakken et K-punkt på 195 meter. I dag, torsdag ble bakken godkjent med K-punkt fem meter lenger ned. Med de justeirngene av bakken som FIS nå har godkjent er skiflygingsbakken større.

– Hva dette vil bety for lengder vet vi ikke enda. Det blir ett av spenningsmomentene denne helgen når verdens beste skihoppere skal hoppe i bakken. Det er meldt strålende værforhold hele helgen, og vi tror på mange lange svev, sier president i Vikersund Stig Hamstad i pressemeldingen.

Arrangørene har ikke gjort utgravinger, eller forandringer på bakken siden forrige verdenscuprenn i 2013. De har derimot ventet på godkjenningen, som sier at bakken har K-punkt på 200 meter. Denne kom altså i dag. Hillsize, eller bakkestørrelsen, på 225 meter påvirkes ikke av K-punktendringen.

Allerede i dag blir det første hoppet gjort K-200-metersbakken i Vikersund. Første hopper utfor er Vegard Swensen, før 21 andre prøvehoppere setter utfor.

Prøvehoppingen starter klokken 15.

LES OGSÅ:

Artikkeltags