Rørt Nygård tok NM-sølv: Endelig lyktes sliteren

NUMMER TO: EM-sølv-vinner Per Kristian Nygård ble gratulert av samboer Kristin Tanberg og deres datter Leah på to år etter bragden på Gåsbu.

NUMMER TO: EM-sølv-vinner Per Kristian Nygård ble gratulert av samboer Kristin Tanberg og deres datter Leah på to år etter bragden på Gåsbu. Foto:

Av

Per Kristian Nygård (30) har vært med i senior-NM i rundt ti år. På 15 kilometer fristil fredag slo Vestre Spone-løperen til med sin første pallplass i NM noensinne.

DEL

HAMAR: Det ble en flott sølvmedalje til Per Kristian Nygård, og definitivt karrierens høydepunkt for ham.

Simen Hegstad Krüger fra Lyn var i en klasse for seg da han vant 15 kilometer fri teknikk i langrenns-NM fredag. Kampen om sølvet sto mellom Vadsø-løperen Daniel Stock og Nygård. Løperen fra Vestre Spone ble tatt igjen av Krüger på startnummeret bak og fikk en flott reise inn mot mål. Han endte 33 sekunder bak Krüger.

Stock tok bronsen, slått med 37,2 sekunder.

– Jeg kan vel takke Simen som dro meg inn til sølvet i dag, sa en rørt Nygård til NRK.

Han har stort sett trent alene uten særlig støtteapparat rundt seg.

30-åringen fra Modum står registrert med NM-resultater i seniorklassen helt siden 2008. Mannen som har ligget og luktet på norgestoppen i en årrekke, uten å ha slått igjennom, hadde 7. plass som best i norgesmesterskapet – før fredagens store opptur.

LES OGSÅ: – Jeg er fortsatt med i OL-kampen

23. Bjørgen-gull

Marit Bjørgen gikk inn til sitt 23.-NM gull med seier på 10 km fri teknikk på Gåsbu. Hun vant en tidelsstrid med Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Bjørgen vant 10 kilometer i fri teknikk også under forrige NM på Gåsbu i 2013, den gang foran Therese Johaug. Denne gangen var det Jacobsen som ble henvist til sølvet. Hun var til slutt fattige 0,2 sekunder bak i mål.

Ragnhild Haga tok bronsen, slått med 21,3 sekunder.

– Det ble jevnt og spennende. Jeg hørte at hun hadde 17 sekunder en stund, og jeg synes at det var mye der og da. Jeg synes at også at jeg gikk en god 2. runde. Astrid startet sent, og det var spennende å stå i teltet og høre at hun tapte sekunder mot slutten, men jeg trodde hun skulle slå meg 50 meter fra mål. I dag hadde jeg marginene på min side, sa Marit Bjørgen om den spennende gullduellen.

Lokale plasseringer

Nest beste lokale løper på 15 kilometer fristil ble Chrisander Skjønberg Holth, Birkebeineren, på 68. plass.

På 10 kilometer fristil ble Barbro Kvaale, Sande SK, fra Sande SK nummer 17. Caroline Madsen, Konnerud, ble nummer 28. Margrete Røssum Dyrhovd, Krødsherad,  endte på 38. plass.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags