RUDSKOGEN: Drammenseren var den eneste norske føreren i den danske toppserien Danish Supertourisme i asfalt supercars som ble arrangert på Rudskogen i helgen.

Det var 20 biler til start. Molly Pettit kjørte inn til en 2. plass i klassen, noe som holdt til en 6. plass totalt. Det var karrierebeste for den lokale og hardtsatsende racingføreren.

- Det var ingen tvil om at det kom til å være en tøff løpshelg når vi skulle ha kvalifisering og tre løp på én dag i tillegg til at gradestokken krøp over 20 grader. Det blir fort over 50 grader inni bilen når det blir så varmt noe som utfordrer kroppen både fysisk og psykisk, sier Pettit i en pressemelding.

LES OGSÅ: Liung fylte år og vant: – Yngste utøver som har seiret i norsk GT-racing noensinne

– Ubeskrivelig følelse

Etter to treninger klarte hun å sette ny personlig bestetid i kvalifiseringen.

– Før løpene startet sa jeg at målet var topp ti, men at jeg håpet på topp åtte. Det var derfor en helt ubeskrivelig følelse å kjøre inn til en 6. plass totalt i finaleløpet!

I pressemeldingen skriver Pettit at Danish Supertourisme er en dansk toppserie innenfor motorsportgrenen asfaltracing. Bilene er helt like bortsett fra forskjellige karosserier og to forskjellige motortyper som matcher hverandre.

Mesterskapet består av sju runder, en av dem på Rudskogen Motorsenter i Norge, mens de seks andre arrangeres på ulike baner i Danmark.

Deltar i fire runder

Før helgens løp var det fire år siden Molly Pettit sist konkurrerte på Rudskogen. Under samme løp i fjor var hun opptatt med jobb under Rally-VM.

I år skal drammenseren kjører fire runder i det danske mesterskapet. Hun skal også ha en gjesteopptreden på Gatebil 7.–9. juli. Der skal hun delta i racing-serien Gatebil Extreme med et startfelt på over 40 biler.

– Det var på Gatebil det hele startet for meg. Det var det første stedet jeg snakket i en mikrofon, noe som har ført til at jeg nå reiser verden rundt som reporter i Rally-VM. Det var også der jeg kjørte mitt første løp i 2009. Jeg har ikke kjørt på Gatebil siden 2013 og det har skjedd mye siden den tid. Jeg er spent på hvordan bilen klarer seg i et sterkt felt med mange forskjellige biler. Jeg håper å kunne blande meg inn i toppen, forteller hun.

Bilen Pettit kjører blir i Norge fram til etter Gatebil festivalen. Denne uken står den utstilt på Gulskogen Senter i Drammen før den skal videre til Albjerk Bil Drammen og Gatebil på Rudskogen.

Saken er basert på en pressemelding fra Molly Pettit.